Försöka duger

Jaha, ännu en ny katastrof dag. Bestämde mig idag för att röja upp i sonens rum. Hittar lite allt möjligt roligt som inte han lekt med på ett bra tag. Tog sin lilla tid men nu är det då gjort. Har tänkt börja rensa upp ordentligt i röran här. Får väl se vad det blir av med allt. Tror jag ska prata ihop mig med grannen och ha en gårdsloppis. Det hade ju kanske varit kul att tjäna en liten krona på sina gamla saker. Det som inte blir sålt är det väl bara att kassera sen. Börjar kika i garderoben och har god lust att rensa ur där med ordentligt. Men kläder är synd att slänga. Finns ju alltid något man kan sy av tyget eller så. pyssel pyssel....

Jag och christina har av verkat vår första tävlingsvecka. Vinnaren blev.... christina! skit skit skit. Men hon ska få en lott idag och det blir då den enda hon får. Resten av veckorna vinner jag absolut!! :)

Snart är det Valborg också. Jag tror jag har jobbat varenda valborg men i år så ska jag få vara ledig. Kärleken och sonen brukar ju som ge sig ut på biltur och leta brasor. Det blir väl något sådant för oss i år med. Vi får väl se.
Tyvärr så jobbar jag på torsdagen så det blir ju inte så mycket nöjen. Men vi får se vad som händer.

intressant dag blev det inte idag. Bara massa plock och dammsugande. Proppen gick väl i huset och jag som är så väldigt händig av mig... inte... fick ringa till Jonny och fråga var jag hittar nya proppar. Fatta mig rätt nu. Jag kan byta en propp men var dom små jäklarna ligger i Jonnys välstädade källare har jag ingen aning om. Men nu vet jag....

Fast i Tradera träsket

Jag är totalt frånvarande och klarar inte av att koncentrera mig. Jag loggar in... kikar runt... kollar minneslistan. Blir lite uppretad för att jag blir överbjuden. Bjuder lite till... blir arg på mig själv när jag lägger ett bud som är högre än jag egentligen tänkt mig. ..... sabla Tradera. Jag är fast!

Eftersom jag är en liten pyssel människa och tycker om att pyssla så har jag börjat fundera på om jag skulle ha lagt ut mina egna smycken på Tradera. Fast jag vet inte.... det är många som lägger ut sina smycken och de flesta verkar få dom sålda också. Alltså ....dom är inte ens snygga och ändå blir dom sålda. Som det här exemplet


dom är ju inte ens snygga men nog får dom betalt för den ändå....
så då borde väl mina smycken också gå....eller är jag lite övermodig nu kanske???

Igår var det en jobbig natt. Kärleken var inte hemma och jag kan absolut inte sova utan sällskap. Räddare för mörkret än jag finns inte. Så hela huset tänt hela natten och sträckläste en bok till kl var halv 5 på morgonen. Sen kom lilla krypet Adam och väckte mig så här sitter jag nu. I stort behov av kaffe och ska försöka överleva ett möte ikväll inför Adams skolstart... eller förskolestart. Planerar sommaren har jag försökt med idag också men det går inge vidare. Jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen i sommar. Till NORRLAND så klart men.... mer då?
Någon som har förslag?

Kära brudpar

Idag har solen strålat hela dagen igen och vi har försökt vara ute så mycket det bara går. Tror faktiskt att det är en smart ide´ att införa tv förbud för alla under så fina dagar. Har väl fått lov att få lite gjort också såklart men det har väl löst sig det med. Tur att man har lite hjälp här hemma så man slipper dra det tunga lasset själv.

Fick brev av lilla vännen som ska stå som brud i sommar. Hon hade skickat massa roliga kort på sig själv och sin tvillingsjäl. Det är bara för mig att sitta här i kväll och scanna in och pyssla på lite som vanligt. Har inte riktigt räknat ut hur bröllopsprogrammet ska se ut men det ordnar sig säkert när man väl börjar peta på med det. Kanske jag hinner lite i helgen om jag har tur. Brukar vara så fullt upp jämt ¨så man knappt hinner med. Och så måste jag ju börja fundera på vad i hela friden jag ska säga på bröllops festen nu när Pilla tvingar mig att vara toast master.... eller toastmadame heter det tydligen.
- Kära brudpar, vi har samlats här idag för att dricka era pengar och önska er lycka till... bla bla bla....
Ja, det får bli ett senare problem.

Sängen väntar och den behövs verkligen efter en ute dag med en smått galen 5 åring.

Adam Konstigheter:

Adam: - Mamma är det något fel på din mage?
Jag: - Nej, vad menar du då?
Adam:- Men alla andra mammor får många bebisar från sina magar. Men du har bara fått mig.
Jag:- öhhhh.... ja... alltså.... vad ska jag .....hmmmm.....

Jag är tydligen pensionär

Linda min lilla Linda, tycker att jag är en 60 åring som aldrig är ute och festar utan bara sitter hemma med min karl och puttinuttar (som hon uttrycker det). Linda skulle bestämt skaffa nya vänner.... .bäst jag lägger om stil nu då! :)

Fast man fastnar ju så lätt i vardagen och allt som har med familj och hus att göra. Helt plötsligt sitter man där en lördag kväll och har dukat upp chips och godis och ska mysa med sin sambo och se en helt otroligt action fylld rulle. Det går ungefär en halvtimme och man har knappt rört godsakerna utan bäddat ner sig alldeles för skönt och somnat mitt i allt pang pang. Typiskt.

Eller så spenderar man sina lediga dagar med att städa och feja ta mig tusan värre än sin egen morsa. Det är inte klokt vad det går tid på trista saker. Fast man bränner ju lite kalorier när man städar såklart. Alltid något. OCh imorgon är det dags igen. Jag kan verkligen total knäcka ner mig över denna städning. Om jag inte hade varit en sån slarvmaja så kanske jag inte behövt plocka upp efter mig hela tiden. Men slarver det är jag.... alla gånger.

Idag har solen strålat igen. Härligt! Jag är så där lagom knallröd på kinderna redan. Man börjar som smått känna sig sugen på att grilla och dricka lite öl eller cider eller något sånt. Kanske det blir dags snart?? Fast någon cider kanske det blir till helgen. Vi ska väl gratta allas vår egen lilla Ärtan som fyller år! Ska bli kul....

Nu är det strax dags för Prison Break..... ett måste i denna trista vardag man lever i. Jag är där i Panama mellan elstängslen och springer för livet och försöker sabotera en generator... jag är där... brevid Michael Scofield hela tiden! Vilken läcker liten sak!!!!
image7

Vackra brudpar

Jobbade igår och sen snabbt hem och pyntade upp Mercuryn med massa rosa band och blommor och hjärtan. Det blev väl skapligt romantiskt i alla fall.


Jag har nu varit med om den snabbaste vigseln någonsin. Jag tror inte ens det tog en kvart eller så. Snabbt var det gjort och sen var det bara det roliga kvar! Bröllops festen. Vi skjutsade brudparet några varv på byn och sen hem för en stärkande kopp kaffe. Anlände sen till festen och middag dukades fram. Till förrätt var det en härlig skagen toast, middagen bestod av sallad, bröd, potatisgratäng, kött. Jätte god gratäng. Den hade man ju kunnat föräta sig på om man inte hållit band på sig. Och sen fick vi paj och hemma gjord punsch glass till dessert. Jätte god mat och god dricka och glatt sällskap! Bröllopstårtan var vit med rosa rosor på och den smakade jag tyvärr inte. Men det såg väldigt god ut. Bruden var vacker och brudgummen fick äntligen lite öl i kroppen. Solen sken på oss alla.
Toppen dag och kväll. När tårta och allt var överstökat så kom bandet och rockade lös. Tyvärr fick vi lov att av vika för barnvakten hade tröttnat men nog hade jag gärna stannat.

Idag står jobbet längst upp på listan. Ska snart iväg och tjäna ihop lite bröd pengar. Mer än så blir det ju aldrig. Som tur var så skiner solen och snön smälter och det får mig alltid på gott humör. Till veckan blir det hård planering som gäller och det börjar bli dags att röja ur vintern ur huset!
Smell u later.

Stundande bröllop

  • Jag nu tror jag att jag är klar för att gå på bröllop i morgon. Har köpt lite nya kläder som så klart var för stora och för långa. Men jag äger en symaskin och jag var vaken på syslöjden i skolan så vips... så var det ordnat!
    Vi har fått äran att köra brudparet i vår (jätteas) till amerikanare. Listig som man är så kommer jag ju på att vi har lite dekorationer som använts för många år sen när min sambo brukade skjutsa runt brudpar. Bilen kommer att bli så snygg och Jonnys kusin kommer nog att ge oss ett ont öga eller två för han vill nog passera byn obemärkt.... men men.. så blir det ju inte. Är det bröllop så är det bröllop!! Ska väl försöka fixa en bild att sätta in här sen.

    Männen på taket har krypit omkring idag med. Vi har nu inget tak alls och hoppas på vackert väder fram över tills nytt tak kommer på! Gården ser ut som något obeskrivbart. Det är tegel skärvor och gamla trälister överallt. Men det är ju lite jobb på gården till våren ändå så det ska väl gå snabbt att ta undan. Det enda som riktigt knager i min kropp är att ett nytt tak är en penga kostnad som man inte njuter av så mycket. Bara ett nödvändigt ont. Men snart är det gjort!

    På måndag startar min och christinas tävling. Vi ska tävla om antal steg under en vecka. Den som vinner får en pott av lotter som vi skramlar i hop till. Nu ska man väl ändå inte förlora?? Fast hon har ett litet övertag. Hon har hundar som måste rastas och jag..... har ju inte det. :) Men skam den som ger sig. Inte en chans att jag släpper en enda lott till henne!

    Helgens lista:
  • bröllop
  • tjuvstart på promenader med stegräknaren
  • eventuellt en fika med grannen
  • och så klart jobb.... som vanligt!

Män på taket!

Så härligt det är med tanke på att det kryper omkring massa karlar på mitt tak. Jag hoppas verkligen dom håller sig kvar där. Vill inte ha några blodpölar på min gräsmatta! Vi håller på att byta ut taket som har hållit i typ 50 år nu. Kostar och inte har man roligt för pengarna, men förhoppningsvis så slipper man frysa och vänta på att taket ska ramla av. Har ingen aning om hur länge dom blir här men hamras och bankas gör det från tidiga morgonen. Tur att man jobbar imorgon så slipper man höra eländet!

När Adam skulle sluta med blöja på natten så gjorde vi en teckning med löv på. Jag hade köpt insekts klistermärken till teckningen. För varje dag som sängen var torr hos Adam så fick han sätta upp en insekt på teckningen. När han hade 10 st så fick han en överraskning. Denna överraskning kom i form av bowling i Orsa.
Så nu har jag kommit till den punkt i vår tillvaro då jag tycker att det är dags för Adam att somna själv. Vi har alltid legat kvar hos honom tills han har somnat men nu så tycker jag att det är på tiden att han lär sig somna själv. Så nu har jag och Adam knåpat ihop en ny tavla. Vi har gjort en racerbana tillsammans. För varje dag som Adam somnar själv i sitt rum på kvällen så får han sätta upp en racerbil (självklart hemmagjord) på sin bilbana. När han har 10 st så blir det..... BOWLING!! Ska bli intressant och se hur det funkar.
image4


Och så Adam och hans funderingar.... jag sa åt honom att om han hade svårt att sova så kan man blunda och försöka fantisera lite. Vi blundade och fantasierade lite tillsammans igår innan sovdags. Det blev en saga om 3 får och en ko som flög flygplan. Adam tittar på mig och säger. : -Mamma det här är ju som film...fast utan popcorn!
Barn är kloka, riktigt kloka

Sjuka jävla sjuka

Tydligen så har jag kanske någon sorts form av magsjuka antar jag..... bläää
Spyr inte men springer på hemlighuset mer än vanligt. Sover och äter..... går på toa...
Tur att jag är ledig ett par dagar nu. Jag har verkligen inte råd att vara hemma och vara sjuk.
Letar som besatt efter ett roligt bildprogram till datorn men jag har inte lyckats hitta något som jag tycker duger.
Kikar och letar efter Mariokart till WII också. Det är så sabla dyra spel men jag tror ju absolut att sonen hade avgudat mig, i alla fall under en timme, om jag köper det. Kanske ska hålla ut till sommaren då han fyller istället??

Ikväll ska jag spendera kvällen framför datorn, en mugg blåbärs soppa, ett glas cola......

Kanske man slipper ha ångest när man ska till och väga sig nästa vecka också. Säger inget till sjukgymnasten om min magsjuka utan kan lugnt sträcka på mig och kolla alla rasade kilon..... bästa bantarkuren!!... hahahahah

Nu får denna lilla dagboksinlägg vara över. Jag återkommer när magen är i balans och jag har återfått mina krafter!
 
Puss på er små vänner...

Sisten i är en kruka

Det har ju faktiskt varit något fel på den här sidan eller något så jag har faktiskt inte haft möjlighet att skriva ... bland andra ursäkter men nu så.

Tittar på mitt diplom från "Anna Skipper" och skäms lite för att det har gått så dåligt för mig ett tag med viktnedgången. Men nu är det bara att ta fram min lilla bibel och böjra motivera mig igen. Jag vet ju att jag kan så var är problemet? Imorgon bitti är det stegräknaren och jogging skorna som åker på. Eller " springfotsbehållare" som Helena nu kallar det när man spelar sällskaps spelet MED ANDRA ORD....

Till helgen ska jag på bröllop. Jonnys kusin ska gifta sig. Jag känner typ noll människor men det ska väl bli kul att göra något själv med Jonny. Adam har barnvakt. (YYYEEESS) Och på tal om bröllop så har jag ju börjat leta runt överallt på nätet över tips och roligheter att använda vid tillverkandet av Pernillas bröllopsprogram. Ska ju tydligen bli av i sommar så då får man ju ställa uppp.... men vad gör inte jag för den där tjejen. Förutom att gifta mig med henne..... eller det vette fan om jag inte hade ställt upp på det med!!! Jag är omringad av bröllopsklockor och leende brudar så det känns verkligen som om jag är sisten ut igen. Sisten i är en kruka. Krukan heter Anna och är utan brudklänning.

Men vaddå. Jag överlever väl. Bröllop kostar bara pengar ...och så måste man vara snygg hela dagen... och spilla sås på klänningen... och sucka över fulla gäster... och lyssna på pinsamma fräckisar som pappa minsann lagt på minnet.... bröllop är överskattat.... säkert tråkigt.... och trist.......och ...... alldeles UNDERBART!

Har lagt steg räknaren vid sängen och ligger i startgropen hela natten. Nu vankas det fettförbränning igen.
Ser fram emot det i skräck blandad förtjusning! Över och ut.image2

RSS 2.0