Big Lake Run- 08

I fredags fyllde vackra LINDA år. Vi ville så klart vara med och fira. Hon hade lite saker på sin önskelista och Jonny gjorde ett tappert försök att hitta en cykel åt henne på skroten. Hon ville ha en gammal cykel men jag hade väl inte kunnat tro att hon väntat sig att få en så tok gammal cykel. Nåja, vi gav henne en gammal cykel i alla fall och så fick hon pengar att köpa en kamera för. Linda bjöd på tårta och vi tog några flaskor cider och hade allmänt roligt. Linda ville så klart gå på cafeet sen och vem kan säga nej till såna valpögon..... inte då jag. Jag och Linda gick dit och vi tog väl några drinkar. Sen gick jag hem och Linda vägrade ge upp festen. Hoppas hennes dag blev bra i alla fall.
Lindas vackra cykel modell begagnad!


Igår hade vi en hel dag i motorn och jänkarnas tecken. Klev upp tidigt som f-n och gjorde lite kycklingsallad och packade i vår kylbag som går på ström som man bbbbbbbaaaaaarrrrrraaaaaaa måste ha om man tror på Jonny. Och sen iväg... eller inte. Elhissarna strejkade så klart så det blev till att parkera igen och Jonny fick skruva lite. Jag och Adam smet in och spelade lite tv-spel. VIps så var bilen klar igen och äntligen åkte vi på nytt. Anlände till Rättvik och möttes av bilkö i alla 500 rondellerna. Tog oss till Tällberg och där inväntade vi Carina och Jonny m. barn.
blev till att riva i sär hela dörrsidan och justera lite. :)   Hittat bra ställe att titta på bilar på.
Vi hade väl en jättemysig dag och tur med vädret hade vi med. Det kom lite regnstänk vid lunchen men sen var det så gott som sol resten av dagen. Härligt! Mycket folk, många fina bilar och trevligt sällskap som alltid. Dagen avslutades hemma hos Carina och Jonny med

God morgon sonen 6 år!

Igår sa jag god natt till min femåriga son, kysste honom på kinden och smekte hans hår. Imorse väckte jag min sexåriga son med frukost, choklad bollar och saft. Men min stora kille blev inte så nöjd när han upptäckte att han inte blivit större över natten. Det blev en liten lång förklaring på hur det här med födelsedagar och kroppslig växt gick till så till slut så hade vi tid med att öppna paket. Jag gjorde en liten rövare med honom. I morse fick han bara mjuka paket. Fick väl kläder så han kunde byta hur mycket han velat under dagen. Mormor är ju här och firar och hon hade visst handlat ett ex antal paket till sitt kära barnbarn. Men vid lunch tid när han fick resten av sina presenter så gick leendet från ena örat till det andra..... precis som det ska på små barn som växer och blir stora alldeles för fort.

Själv håller jag på som bäst med att fylla min lilla rullande sommarstuga. Det är helt sjukt vad mycket saker som man bara måste ha i en husvagn. Ibland blir man lite avundsjuk på hur enkelt livet är för barnen. Jag bad Adam packa ned det han absolut behövde i husvagnen. Det resulterade i en son som springer upp på rummet, kommer ner med en liten lekback. Så där ja, mamma. Jag är klar!!! säger han stolt. Efter en blick ner i backen så¨kan jag inte annat göra än att le. Där ligger hans bilar, dublo lego tågbanan, Ninja turtles helikoptern, kalle anka figur och knattarna.... och en ficklampa.
Och här sitter jag med min tre sidor långa lista...... kapsylöppnare, konservöppnare, snabbkaffe, vattenkokare, pastaslev, flugsmälla, handdukar, tvål.......................................... liten kille, små bekymmer. Semester Anna, stora bekymmer.

Imorgon börjar nedräkningen. 3 långa pass kvar sen har tanten i rosa huset semester. Ska bli så skönt......... trots mina bekymmer.

Glad midsommar everyhopa!

Jag gillar allt som är typiskt svenkst! Jag gillar sill, grannen nubbesallad, brödet som är nygräddat, räkorna och kräftorna. Till och med någon snaps och en trevlig visa till....... denna midsommar var underbart typiskt svensk!
Grannfamiljen och vi + en sjuk mor trotsade vädrets makter igår och satt ute på balkongen och intog ovanstående meny. Hade jättetrevligt...... ja förutom den förbannade snorungen som körde en fyrhjuling fram och tillbaka hela natten. Antar att föräldrarna fyllnat till.... släppt kontrollen och så vidare men nå ja, jag ska inte gnälla för i så fall borde jag sitta och skriva insändare nu och inte blogga. Jag och mannen snickrade hur som helst upp en midsommarstång med. Blev ganska nöjd med resultatet! Vem behöver Rot- Skans???
snygg stång... mindre snyggt väder..
Midsommaraftonen kom och gick. Idag tog jag min son och granntant med barn och åkte till Orsa Camping för att låta ungarna snurra runt i några karuseller. Ungarna var nöjda och när vi mammor kom på ideén att strunta i våra hungriga män så blev allt underbart. Vi åkte till China House i Mora och lyxade på en två rätters middag med barnen. Jag menar.... och det menade granntanten säkert med... att våra män hade sitt roliga i går. Mysig dag!!


Och det bästa med denna midsommar är att..... det är 4 arbetspass kvar... sen är det semester!!!!!
P

Sommaren är borta?

Jag bara undrar var solen tagit vägen?? Här är den inte och verkar inte komma igen på ett tag heller. Som tur var så verkar jag ha så fullt upp så jag hinner inte sola i alla fall. Sommar kalaset har varit och det var jätte kul som vanligt. Tur att man har så roliga vänner..... livet är inte tråkigt i Dalarna inte..Massa skratt och sprit och lite utekväll med tequila blev det!

Sitter och väntar på Hillevi och hennes lilla bäbis också...... håller alla tummar att det blir av snart så man kan börja köpa bäbis saker igen....


Håller som bäst på att rusta och putsa upp husvagnen till sommaren. Jonny donar runt i den varje kväll. Mamma kommer nu till midsommar och vi har planer på gång för fullt. Ska försöka oss på att få upp någon sorts midsommarstång här på gården med grannarna och så.... och så ska jag jobba lite under helgen också så klart!
Men mest vara ledig. Den övriga familjen har nu sommarlov och jag är den enda som sliter runt. Idag har dom varit och fiskat och Adam fick upp en lit

Sola skiner

Här i Dalarna är det ett otroligt väder just nu så häng mig inte högt om jag nu inte sitter här och dräller så mycket. Förra helgen var det grillfest och denna helg har jag sommarkalas som jag brukar ha. Har blivit lite av en tradition nu. Detta blir tredje året och jag hoppas vi kan fortsätta med festandet år framöver.
Pappa är på besök den här veckan och det händer saker hos oss kan jag lova. Vi har målat om på balkongen så den är vit och fin igen. Men på grund av alla skator så lär det ju inte dröja förrän den har fått fina äckliga bajsfläckar igen.... men just nu ser det great ut! Vi har också målat brädor till huset så nu kanske det brädslås klart denna sommar och pappa håller som bäst på med att måla om uthuset. Vi har hunnit lite de här veckorna och det känns bra så man kanske kan slappa lite när man väl får semester.
Semester rutten är väl i stort sett klar för oss.... nu ska vi bara göra verklighet av den också.

Med brända armar och överhettat sovrum så ska jag gå och knoppa nu och hoppas på att det inte kommer så många av Jonnys studenter och busar i natt.......

Man ska ha husvagn....

Jag har lyst med min frånvaro här ett tag nu. Det har varit så otroligt fint väder här i Dalarna hela veckan och jag har hållt mig ute så mycket jag bara kunnat. Visserligen bränt mig duktigt på diverse hudfläckar men men,,, med lite tur så lägger det sig snabbt.

Vi har gått och blivit husvagnsägare också. Vi ska på svenne- semester i sommar. Hoppas att vi kommer oss iväg. Det brukar liksom aldrig bli som vi tänkt oss så...... men jag är positiv.
Till veckan ska vi hämta hem den och utrusta den så det bara är att åka sen när vi kommer på att vi ska iväg.
Tydligen så tycker Adam att jag är klar här med skrivandet för idag. Han pockar verkligen på uppmärksamheten....så¨................. i will be back later!

RSS 2.0