gott nytt år...

Vi avslutar det gamla året med en magsjuka som slagit omkull hela familjen.. Vi ser fram emot ett nytt år och förhoppningsvis friskare... gott nytt år på er alla.

julafton och tågförseningar

Ja så kom då äntligen julaftonen och det var lika svårt som vanligt för både vuxna och barn att vänta på tomten. Extra lång blev väntan i år eftersom vi fick vänta in syster med son som skulle komma med natttåget. Tåget var liksom 8 (!) Timmar försenat. Dom skulle ha kommit fram kl 10 på förmiddagen på julafton. Men när Kalle anka började så satt dom fast i skogen nånstans med ett trasigt lok. Stackarna kom fram kl 6 på kvällen och då hade vi redan ätit julmaten.... men dom kom till slut och jul blev det ändå. Tomten dök upp lagom tills dom ätit lite julmat och sen var det full fart på barn och vuxna bland julklapparna... Adam fick sina spel och blev en mycket lycklig kille. Jag fick väldigt fina julklappar. Bland present kort och triss lotter så var det snygga burkar, en rolig kakform som såg ut som en dala häst. Jag fick även ett vackert armband av min mor och även fina örhängen av kära sambon. Bland julklapparna fanns även den snyggaste grillvanten nånsin.. kvällen fortsatte med en god glögg som jag fått i julklapp av Jonna (tack) och sen klev jag och två leksugna pojkar upp tidigt på juldags morgonen och byggde lego. Alla verkar nöjda och glada och till kvällen blir det spel och lite mer glögg... god jul på er alla. Jag hoppas ni har en underbar jul.

halsont i julklapp..

Vaknade i morse och kände mig inte helt hundra i halsen. Vilken trevlig julklapp... får försöka mota det så mycket det går. Nu är det julledigt i några dagar och det ser jag fram emot. Allt är klart och inslaget och fixat och bakat så nu är det bara att försöka njuta av jul och ledighet. Jag önskar alla mina vänner en riktigt god jul!!

struvor....

Jag har efter en väldigt onyttig helg smaskat på diverse gott gott.. det har blivit både det ena och det andra och nu har jag totalt snöat in på struvor... så hemskt goda så det är nästan beroende framkallande. För er som inte vet vad det är så kan jag enklast förklara det som en kaksmet som man friterar med hjälp av ett järn i cocosfett. Sen sockras dom och är så goda så... men jag tror jag köpt upp lagret på konsum så nu blir det inga fler innan jul och det är nog lika bra. :) julen närmar sig mer och mer och snart har även jag lite jullov.

jag är redo!

Gårdagen gick i 170....men trevligt var det. Jag hann baka lite innan jag och Jonna skulle iväg till mora. Vi jobbade väldigt effektivt och hittade alla julklappar som var kvar på listan.... så nu är jag redo för att fira jul och som vanligt är det jobbigt att vänta. Det är så roligt att kunna samlas allihopa samtidigt och det är det som gör julen så speciell... Det gick lätt att hitta julklappar igår och tiden sprang iväg..men det gör den ju alltid när man har roligt. Känns skönt att vara klar med alla klappar. Nu ska det bara jobbas ett pass till eller två och sen är det julledigt....

julveckan startar

Så nu är julveckan här och det är bråda dagar som vanligt. Adam är piggare och har fått gå tillbaka till skolan. Han smittar inte längre och har ingen feber. Och idag ska dom bara pyssla så jag tyckte att han skulle få gå. Vi har inte känt av någon hals ont än så vi håller tummarna att det går vägen. Idag ska jag iväg med underbara Jonna till mora och handla de sista julklapparna. Det brukar vara svårast att handla till mamma men i år är det sambon det är svårt att hitta nåt till. Men jag ska nog hitta nåt i alla fall.. Och sen ska det julbakas några kakor till innan det är klart för i år..... Bäst att sätta fart om man ska hinna med allt...... Det är högtider som dessa som man lär sig att uppskatta det man har och inte det man saknar.... underbara jul!

så där Ja....

Extra jobb i helgen och det går alldeles strålande när man får tillbringa dagarna med En rolig vän.. Jonna! Min lilla sjukling där hemma är väl inte så där jätte sjuk. Ett friskhetstecken är närhan blev så fruktansvärt nyfiken så han bara fick lov att öppna paketkalendern... alla luckor utom 23.. Och i morse tyckte han att det var en Bra ide att äta chips och choklad till frukost medan föräldrarna sover...

dear Santa....

Jag har inte så många önskningar i år. Jag önskar bara att vi får vara friska Och att vi får fira jul med familjen som vi alltid har gjort. Och så skulle det vara trevligt med en julgran till mamma nu när det helt plötsligt är så svårt att hitta någon. ...................................... Jag har några kakor kvar att baka och några julklappar kvar att köpa men på det stora Hela så är jag klar för julen.och nu har det kommit mer snö som har lagt sig över träd och gård så Nu är det ännu mer julstämning... Förresten tomten.... någon liten julklapp till mig tar Jag tacksamt emot om du vill ge mig nåt extra. :)

panik!

Nu är det inte oooligt som bertastina skulle säga... Sonen kommer hem med pappa idag efter ett besök hos farbror doktorn. Halsfluss!! Behöver jag säga att Jag är livrädd för denna sjuka? Jag kan knappt tro att det är sant sån otur vi har. Adam är inte så tagen av sjukan än men jag är inte alls sugen på att bli smittad. För det första så är det bara en vecka kvar till jul och Jag vägrar fira jul i sjuksängen. För det andra så blev jag Så jätte sjuk sist jag hade halsfluss och det vill Jag inte vara med om igen. Adam är under behandling och ska inte smitta mer efter andra dagen men det kan ju sedan vara för sent... Jag har julstädat och bakat idag och kokat knäck och slagit in julklappar så jag tänker minsann inte vara sjuk i jul! Jag har fått en ljudbok av Jonna som jag provat lyssna på idag. Jag har aldrig gillat det där med ljudböcker men Jonna tyckte väl att Jag skulle ge det en chans så javisst... jag lyssnade i morse till frukost men nä, det var svårt att koncentrera sig. Men på eftermiddagen när jag gjort undan alla måsten och kände för lite frisk luft så tog jag snöskyffel och ljudbok och skottade snö. Det har kommit massor idag och Jag tänkte jag skulle göra sambon lite glad när han kom hem och slapp ut och skotta. Och det gick ju som en dans. Helt plötsligt var allt skottat och halva boken avklarad! Tack Jonna för boken och lite nya perspektiv. Håll nu tummarna för att vi får vara friska över jul...annars kommer jag nog vara på hemskt rysligt dåligt humör hela nästa år....

nä nu vet jag inte....

...alltså vad hände??? Helt plötsligt är det bara 10 dagar kvar till tomten kommer och jag har inte alls planerat in det just nu....

Och var tog julstämningen vägen? Alla sura skitar som omringar mig har totalt dragit ner den till noll......

nääääääää............om jag kunde hade jag somnat om och struntat i den här dagen... den verkar bli dum...


Mera Jul!!

Nu vill jag stanna tiden lite och njuta ordentligt av julmånaden....
Den går alldeles för fort och jag vill hinna känna mer jul!
Ikväll ska vi på Julbord med jobbet och det ser jag verkligen fram emot.
Till veckan blir det lucia med solo sång (!!!) av sonen... (helt solo var han nog inte, dom var nog 4, men hans säger solo!!)

Min julkalender från Bodyshop har hittills varit till belåtelse. Goda dofter och roliga grejer.
Fast inte lucka 9..... det fanns inget i luckan. Presenten har flyttat sig till en annan lucka så jag får väl vänta.
Och inte lucka 3... där var det nagelfilar.... och ärligt talat... vad ska jag med dom till?? hahahah...

Nu ska här julfrächas till i ansiktet och kroppen tvättas av... och sen ska jag glida iväg på julbord med de bästa vänner och arbetskamrater som finns....

Idol

Alltså jag verkar ju vara den enda i min omkrets som verkligen inte bryr mig ett skit om IDOL.
Jag såg inte finalen igår och jag är inte ett dugg imponerad över Jay Smith... tycker att han är ett stort flum bara...
Stackaren sa på nyheterna i morse att det enda han ville göra nu var att gå in i en studio "as fuckin far away from a camera" som möjligt.... ursäkta men..... var trodde han att han gav sig in i`???

nääääääää.....lägg ner Idol.... och bonde söker fru med när ni ändå håller på. Det är ju så pinsamt program så man blir sömnlös....

Julstess??

Jag vägrar julstressa!
Jag prioriterar upp vad som verkligen är viktigt inför jul och planerar allt och då slipper man julstressa.
Det är liksom inte det som är meningen med julen....
dessutom.....

Jag tycker att det räcker med den vanliga stressen. Vardags stressen.... nyss plockat i hop kläder och liks förbannat står tvättkorgen där överfull. Nyss tömt diskmaskinen men har ändå disk fulla bänken som väntar på att diskas. Golven var rena i förrgår men inte idag.... suck.... Den evighets stressen tar aldrig slut så när det blir jul så vägrar jag liksom.... då tar jag jullov och så enkelt var det med det!

Dags att återgå till tvättkorgen....


närmar sig jul!!

Äntligen!!!!
Det riktigt spritter i kroppen av julkänsla.
Julmusik och juldofter
Julklappar och pepparkakor...

Igår bakade vi pepparkakor och gjorde pepparkakshus.
Jag är inte avancerad av mig och köper ett färdigt hus som man sätter ihop med lite socker och sen dekorerar.
Det enda som är noga är att jag har en sida av huset och Adam har en ..... sen går vi lös med godis och kristyr!
I år hade Adam köpt nya pepparkaksformar. En robot, ett lok och en elefant...

Min sida av huset...



Adams sida av huset....



Jag gjorde kärlekshjärtan till mina killar också.... och Adam gjorde festliga robotar..

Härliga underbara jul får komma nu...
Fast egentligen är det jul hos mig hela månaden.. det är liksom avslutningen på julafton.
Nån som inte fattat att jag älskar jul???


(bilden lånad av Tomteland, Mora)

Fått smak på glögg!!

Har faktiskt fått mersmak på glögg!!



Vilken glögg som helst av dom här går bra...förutom Whiskey glöggen och
årets Blossa glögg.... mums...

julklappar till mig!!

I Göteborg så hittade jag julklappar till mig själv också såklart....

Det blev en telefon...



och det blev en adventskalender...
Så God Jul Anna från Anna...det har du förtjänat!!



Hoho alla!!

Hallå där... nu är jag tillbaka igen.
Jag har tillbringat några veckor på resande fot men nu är ordningen återställd och jag har äntligen en stund över att sitta här. Dagarna har bara svischat förbi så jag har inte hunnit logga in och göra nåt bättre blogg inlägg...

Har varit uppe i norrland hos kära mor och kära far och så har jag även varit till Göteborg med sonen och mamma. Tror aldrig jag har åkt så mycket buss och tåg och spårvagn och taxi på flera år.... det gungar nästan fortfarande ibland när man står still... haha..
Jag fick ju börja med att gå till doktorn när jag kom till Dorotea. Jag hade nåt knäpp i foten och kunde nästan inte sätta ner den utan att det värkte som fan. Doktorn sa; du har fått nåt symptom och det går över snart...
Körde fullt med Eeze spray som jag köpte på apoteket och banne mig, det släppte innan avresa till Göteborg.

På första advent så stod jag och pappa på julmarknaden och sålde våra pyssel. Pappa sålde gele´och sylt och jag försökte sälja mina Tilda dockor och annat pyssel..... Det var just annan pyssel som gick. Gran dekorationer och blompinnar och små anteckningsböcker sålde jag.. men inte en enda Tilda docka. Några dalahästar gick också åt. Mamma blev lycklig när jag kom hem och hon såg att Tilda tomtarna var kvar så hon kunde köpa dom av mig....
Nåja... nu har jag ju provat sälja där i alla fall....

Sen åkte jag och mamma och Adam till Göteborg! Vi gick på Jul på Liseberg och övernattade på hotell. Dagen efter var vi på Universeum. Det var 2 intensiva dagar med alldeles för lite sömn men oj så roligt vi hade. Vill ni få julkänsla så ska ni absolut försöka ta er dit! Det är så juligt och härligt överallt på Liseberg!!





 Vi vann på choklad hjulet också.... inte en choklad kartong....utan två!!
Lyckliga Adam sken som en sol hela kvällen och folk fick liksom lov att kommentera
vår vinst... inte så att vi överdrev som tog två stora vinster... hahahaha..
4 kg choklad= 40 chokladkakor....



På torsdagen var vi på Universeum och lekte.
Först kollade vi på fiskar och andra vattendjur och sen tittade vi på hajarna och vi klappade Sting rockor.
Sen gick vi i Regnskogen. Dom har liksom byggt upp en liten regnskog inomhus där och det är så mysigt att gå där. Fjärilar och fåglar flyger omkring och massa djur att kolla på...









Efter en liten mat paus så gick vi vidare in på Explora och Kalejdo. På Explora fick man göra en massa experiment och testa på saker som hade med alla kroppens sinnen att göra och på Kalejdo fick man lära sig om rymden. På Kelejdo hade dom också ett krimlabb där barnen fick lösa en deckargåta och sitta i polisbil och gå igenom ett rum skyddat med laser strålar och så vidare. Vi hade att göra resten av dagen kan jag säga. Men det var värt varenda spänn!!



Adam hittade en häst som man kunde ta sig en ridtur på... såg jättekul ut
som en mekanisk tjur fast en häst.... och som inte slängde av en..



Vi var väldigt trötta när vi sen skulle sätta oss på tåget och var nöjda att komma hem till Dorro igen sen...
Men herre gud så kul det var!!



RSS 2.0