SOL

Solen har lyst hela dagen idag och jag har ätit alldeles för mycket mors dags tårta idag med och mycket annat så klart. Så som en rund liten bulle ska jag strax krypa ner i säng och läsa lite, tänkte bara slänga in ett litet inlägg först.
På pysselfronten händer det just ni ingenting men det kanske blir... det är så mycket annat just nu. Men imorgon ska jag tvinga mig själv att ha ett tvättstuge schema i alla fall. Och så måste jag väl hitta på någon kulinarisk rätt att äta förstås. För i morgon är jag ledig hela dagen och jag ska försöka ta vara på den. Jag ska inte ens titta åt soffan i morgon för jag ska absolut inte sova bort min dag.



nån som missat att jag gillar fjärilar....

Mors dag

Idag är det mors dag och jag vaknar upp till kramar och gratulationer.
Fast sen fortsätter vardagen helt plötsligt när jag kommer på att toan borde hinnas städas och pannkakor måste stekas innan jobbet väntar...
Men än så länge är det fortfarande mors dag och jag njuter av min blombukett och en kopp kaffe en liten stund till.

Har skickat iväg en liten present till min mor också och jag hoppas att den kommit fram till henne. Annars har hon nåt att se fram emot i morgon.
Men jag kan ju uppvakta henne på bloggen också...


MAMMA

En mamma är något vi alla har
Vissa är borta och vissa finns kvar

Vi håller henne väldigt kär
För utan henne vi vilsna är

Hon har fostrat och älskat oss hårt
Utan hennes visdom det hade varit svårt

Hon kommer när vi behöver henne som mest
Hennes ord är de som tröstar allra bäst

Så dessa ord är väldigt sanna
Vi älskar dig mest vår kära mamma


Grattis på mors dag kära mamma.
Hoppas du får en fin dag.



Nu ökar vi takten

Har precis avslutat telefon samtal med både stora syster och mamma och konstaterar att från och med nu... eller nyss så kommer tiden liksom att svischa fram. Jag ska jobba hela helgen och hela nästa vecka. Sen är det nån hopptävling som jag skulle försökt ta mig på för att äntligen få se mina häst tjejer in action. Och sen har jag lång arbetsvecka igen och sen ska Adam ha kalas och innan dess ska vi klämma in en fest på parken och sen är det helt plötsligt midsommar och då är det snart semester och då ska vi till borlänge och överallt  och .... helt plötsligt så har motor o musik festivalen varit och så börjar det bli mörkt på kvällarna igen och sen är det typ höst...... så just nu vill jag stanna tiden!!!!!

Som tur var så har jag väl inte fullt så mycket panik som det kanske låter som... ville bara sätta lite press på er andra också... Sov så gott! I morgon är det fredag!!!

gårdagen

Hela den här veckan verka ta musten ur sonen... han somnade i soffan hemma hos en vän igår. Slutkörd och trött. Tur att han piggnar till fort bara han fått en liten tupplur. Så verkar det vara för mig med den här veckan. Trött och sliten och orkar inte riktigt ta itu med allt som ska fixas. På min enda lediga dag så skulle jag göra nåt konstruktivt men jag hamnada sussandes i soffan i morse. Och när klockan nu är så mycket redan så orkar jag inte stressa upp mig heller. JAg hann väl bara lite idag också då... bara att gilla läget.

I går efter jobbet dök Jonna och Kristina med lilla Wilma upp på lunch och fika. Det blev en låååånnng fika och det var så trevligt! Det är så skönt att omge sig med glada människor. Sonen hade åkt hem till en kompis så det blev att hämta honom efter lång fikat. ... så det blev fika en gång till .... jag klagar inte...

Så idag på min LEDIGA dag så tänkte jag att jag skulle städa lite men det blev inte riktigt så nu då.. skit samma.
Dammet väntar väl en dag till och ligger så snällt kvar....



Lekkompaniet Mora

Jag måste bara lägga in lite om lekkompaniet i Mora som min kära vännina driver.

Som dom flesta vet i de här trakterna så finns det ett lekland för barn i Mora där barnen kan rasa runt och leka tills dom inte orkar stå på benen mer.( Jag som förälder är överlycklig att det finns ett sånt ställe. )
Lekkompaniet har klätterställningar och hoppborgar  och ruschikanor (så stavas det där jag kommer i från)
och även ett eget område för de minsta barnen. Lekkompaniet anordnar även barnkalas och det finns tre olika kalas rum att välja på. Sagorum, piratrum eller disco rum. Det är ett perfekt tillfälle att boka in sitt barns kalas där så tar lekkompaniet hand om hela kalaset med korv och glass och saft och godis påse. OCH LEK!!! och vi som föräldrar behöver inte städa eller hitta på lekar .... bara betala... men det kan det vara värt!!!


Nu är det så att till hösten så hade Carina på lekkompaniet tänkt anordna en barnprylsloppis. Om man är sugen på att hyra ett bord då och sälja av sina barnkläder eller leksaker och dylikt så är det bara att kontakta lekkompaniet.

Det är väl också ett perfekt tillfälle att i lugn och ro titta runt bland alla barnprylar i lugn och ro medan barnen leker. Vare sig du vill sälja eller vill fynda på loppis så kan ni surfa in på deras hemsida och hålla lite koll på exakt när denna loppis kommer att äga rum. www.lekkompaniet.se


Jag tänker självklart hyra ett bord och kanske bli av med några prylar....

Less

näää..jag vill inte ha mer snuva nu... jag har gett mig på näs sprayen och då är det ta mig fan det värsta sorts medecin man kan ta. Det är så vidrigt att spraya upp nåt i näsan som antingen bara kommer halv vägs eller som kommer ner i svalget och smakar skit. Men nöden har ingen lag och jag har sprayat näsan full!!! Här ska botas och motas och kureras!!!!

Dagarna går segt just nu och jag känner mig lika seg själv.... men men.... DET GER SIG SNART!!! :)

Solen skiner ju i alla fall och grannen hugger ner björkar så det blir mer sol på oss och mindre pollen på vår gata!!! Det finns alltid nåt positivt att hitta bara man letar!!!

Och i kylen står en cola och väntar på mig. Och ciggen har jag ute...men chokladen saknas...HUR ska jag överleva????? (sagt med viss IRONI, BertaStina)


Pollen`???

Jag börjar fundera på om jag faktiskt har pollenallergi??
Alltså förra vår /försommaren så fick jag en sån envis förkylning som inte gav sig i första taget.
Min chef undrade redan då om det inte var så att jag var pollenallergisk. Nej, tok sa jag... jag är bara förkyld och jag känner inte efter så noga....
Men nu har förkylningen kommit lagom till sonen själv har böjrat med pollen medecin och jag kan inte riktigt blunda för sambandet. Jag gick så klart in på nätet och sökte på symptom...


Rinit påminner ibland om symtomen vid en förkylning och beror på en inflammation i nässlemhinnan. Inflammationen vaknar när ditt immunförsvar reagerar på pollen du är allergisk mot. Det kittlar i näsan och du nyser. Näsan börjar rinna, du får vattnig snuva och efter en stund blir du täppt. Du kanske till och med blir lite trött och hängig. Det beror på att det är kämpigt för kroppen när man nyser och är täppt i näsan. Några upplever att de får klåda i munnen och halsen.

Alla sidor sa likadant... så nu sitter jag här och funderar på om jag ska ge mig på pollen medecinen och se om det blir någon skillnad....

...sol...

Tanken var att vi skulle till Stockholm i helgen men de planerna sprack rejält.
Men fest blir det i helgen och nu ska det dansas lös ordentligt.
Hade världens huvudvärk igår och då var jag inte alls vidare inspirerad men idag känns det bättre och jag har glidit runt på nätet och letat drinkrecept. Jag gillar varken vin eller öl och cider har jag tröttnat på.
Så då får det bli...drink...

Och så var det dagens outfit också.. välja kläder är väl ett tråkigt dilemma. Jag blir galen.... men jag tror jag tar nåt mörkt som vanligt och rockar till det lite.
Ska för en gångs skull verkligen komma ihåg att ta med mig kameran....
Så.. in i duschen och sen rakt över skogen till party....


kan inte leva utan min man

Det är ju bara att konstatera. Jag kan inte leva utan min man... eller åtminstonde inte sova
Men nu är han hemma igen och jag ser verkligen fram emot att krypa ner och sova efter ett par sömnlösa nätter.
Alla som känner mig vet att jag är LÖJLIGT mörkrädd ...

Vi hade som bestämt att vi skulle åka till Stockholm över helgen och trivas lite på en camping men resplaner och tider gick inte ihop med en endaste camping så vi övergav den ideen. Så nu tar vi en helg hemma. Sonen blev väl lite besviken eftersom hans far inte lärt sig att man ALDRIG ska lova saker som man inte säkert kan hålla. Som tur är så har han ett kalas som han nu helt plötsligt kan vara med på så det ordnar sig nog till det bästa.

Men nu..... ska jag sova.....

Kvinnor kan

Om jag börjar med uttrycket: En kvinna behöver en man lika mycket som en fisk behöver en cykel
så förstår ni kanske var jag vill komma....

Idag konstaterade jag och grannen att man minsann inte alls är beroende av karlar. Studsmattan av jättestorlek åkte upp i flygande fläng och någon karl såg vi inte till....
Men möjligheten att kunna rota runt lite i ett garage efter verktyg behövdes dock så det är bra om det finns att tillgå!!


Frisör besök

Har varit till min kära frisör idag!! Och jag är jättenöjd som vanligt. Hade dock svårt att bestämma mig om jag ville ha kort eller spara lite längd... så det blev b¨åde och! (som vanligt)





Jag är överförtjust som vanligt och den här gången la jag på en mörk färg med lite violett i. Toppen!!

Nacken krånglar

SATAN SÅ ONT DET SKA GÖRA: JAG TROR JAG DÖR...Nä... jag får ingen ordning på nacken alls just nu. Har suttit med halsduk virad runt halsen hela dagen och det spänner och ömmar.....

Har jobbat på morgonen och sen bjöd min kära granne över mig på kaffe. Innan jag gått hem därifrån så hade hela familjen ätit middag hos grannen.. det var inte alls dåligt på en söndag och lagom vad jag orkar med idag.
Tack kära granne för god mat och trevligt kaffe surr!!!

Men nu ska jag nog ta och uppdatera mig lite i den verkliga världen....

Blogg

Genom Maggans blogg vidare till en sida som heter snyggareblogg.se och vips så har jag en helt ny stil på bloggen. Jag funderade skarpt på att helt enkelt härma Maggan för hon har valt en killer snygg stilmall. Men nu så känner jag mig lite kärvänlig och då blir det hjärta!!!

Vad tycks om min nya blogg??

Leka

Såg på en blogg att det var kul att leka med bilder... jag kan också... :)




Gissa vem han målar av..... hahahaha

Vill ha nu!!!


Lite trött

Idag har jag nästan varit i koma tillstånd. Jag har inte sovit dåligt och jag kände mig utvilad i morse men regnet öser ner och sånt sänker verkligen mitt vakna tillstånd. Det är såna här dagar som man ska ha lite varm choklad, en filt och en bra film som sällskap. Istället har man umgåtts med en galen kärring från Dysberg. Fast det är absolut helt ok det med!! Om inte annat så går alltid dagarna fort med den tanten vid sin sida....

Och sen har jag faktiskt lyckats knåpa ihop en dalahäst till. I jeans tyg.
Mina absoluta favoriter som jag för länge sen nött sönder överallt fick offra sig och bli en jeans häst!!


Ej färdig dock men men... den ska ligga till sig lite. Blev t om en ny nåldyna av lite jeans tyg....

Och snälla vänner finns det gott om och Ärtan är en av dom. Hon brukar inte vara sen på att hänga med på mina galna ideer och så inte denna gång heller. Hon ställde fint och snällt upp på att användas som smink huvud när jag ville testa mina ansiktsmålar färger... Hon blev en ödla..... bland annat...




Men nu ska jag vila litegrann för helgen är lång för mig denna vecka...
Good night!!



tomt hus hemma

Hela dagen har jag varit på jobbet och när kvällen kommer så tar jag min cykel och åker hem. När jag kommer hem är det mörkt i hela huset. Ingen sambo vid tv:n. Ingen lampa tänd någonstans. Jag tänkte väl att han sitter väl uppe vid datorn då eller ligger hos sonen och har somnat till. Men inte en enda människa någonstans. Dörren till sonens rum var i och för sig stängd så jag trodde nog att båda låg och sussade där. Jag sätter mig vid datorn och blippar lite.Men har en krypande känsla av att känna mig ensam...
 Plötsligt hör jag hur det mullrar till där ute..... då kommer jag i håg. Det är den andra tisdagen i månaden och det är ÅKDON OCH TERMOS i leksand. En träff som håller på den andra tisdagen i ´månaden hela sommaren och familjen har precis kommit hem från den och glidit in med Mercuryn i garaget.....
Jag var väl inte så ensam trots allt...


GRATTIS STINA!

Idag fyller BertaStina år.
Man pratar inte om en dams ålder men fira henne
på bloggen kan jag gott göra.
STORT GRATTIS TILL DIG STINA!!
Hoppas du haft en bra dag.


Måndag

Måndag igen nu då och en ny arbetsvecka. Denna vecka är jag ledig en hel dag!!!
Men nästa vecka blir det långledigt. Det ska bli skönt.
Var nästan sugen på att åka upp till norrland men jag får nog släppa den ideén eftersom sonen har ett visst ansvar numera att infinna sig på skolan. Det var lättare förr. Då kunde vi bara packa och åka när vi ville....

Men förhoppningsvis så dröjer det inte alltför länge innan jag är där igen. Jag vägrar vänta ända till sommaren...

Nä.. dags för dusch och handla lite mat och ett litet besök på Ullas tyger innan arbetspasset börjar. Ulla är så hjälpsam och låter en dra och slita i tyger tills man hittar det man vill ha. Just idag är jag ute efter lite tyll och något skirt och vackert...

Ha en bra vecka alla!!!


nytt projekt.

I går började jag med ett nytt projekt. Det ska bli nåt vackert till nån som behöver lite extra glädje just nu.
Men jag har precis börjat och inte kommit så långt men den här får gärna ta sin tid och ligga till sig lite.


Men hon blir rund och go i alla fall... och titta inte så mycket på tyget bakom....
JA, det är min strykbräda och JA den är säkert från 60 talet.... hahaah..


shopping

Shoppade loss i Mora sist jag var där. Hittade massor av kläder och ett par skor och massa roliga smycken...


Skor med nitar... givetvis..


Dom här var helt omöjliga för en pysslare att inte köpa.
Speciellt när man verkligen gillar konstiga örhängen.....


Dala hästar a la symaskin

Jag fick genom BertaStina tag på mönster på dalahästar (tack Stina) och sydde mig genast en.
Den blev blå. Efter Jonna fick se den så beställde hon en rosa. Hennes rosa häst levererades med ett stativ så den kan stå och en vit rosett på sidan. Tyvärr så var jag alldeles för snabb för jag har inte tagit ett enda kort på den. Men Jonna kanske kan hjälpa mig med det???
Här är en bild på den blå i alla fall...




Den fick lite pärlor runt kanten också...


Mera pyssel

Här kommer lite mer pyssel bilder ...


Virkade en liten väska en kväll bara för att se hur det kunde bli.
Rätt så söt..

Så här kan en sydd blomma se ut. Skulle bli en ros men jag vet inte
om den riktigt liknar en sån..


Och så här kan det se ut när man syr skor med band på.
Lite Mycket pill är det allt...


Har även sytt en klänning av.... en trosa...
LUGN, den är inte begagnad utan helt ny.
Men den ville inte vara underkläder
den ville vara klänning...


Ny vecka

Oj så fort den här veckan gick då.
Nu är det redan måndag igen snart.
I helgen har vi varit i Rättvik på marknad. Vi åkte tidigt och var där lagom till marknaden öppnade. Inga fynd gjordes dock i år tyvärr.... bara det vanliga. Remmar, korv och strumpor...
precis som vanligt.

Har även firat av Ärtan som har fyllt år. Tårta och lite drink på det. Men en tidigt kväll för en gammal kossa som jag. Har sytt en dalahäst på beställning också. Jonna ville ha en rosa dalahäst så jag levererar så gott jag kan.

Och lagom till fredagen så fick jag nya mönster av min vackra pilla och lite tyg. Hon är väl för go!! (nu kan även jag sy en ko)

Borde nog börja ta upp beställningar innan jag helt lagt av med denna syssla. Det känns som om jag borde lämna symaskinen i fred ett tag nu....


Ny vecka

Ny vecka och massor att hålla reda på... läkar besök och extra timmar och planer för helgen och sånt....
Men jag ska börja min måndag morgon med lite kaffe och mys. Sen ska jag svira om och åka på en liten shoppingtur innan jobbet. Jag tänkte gå till Ullas tyg affär och botanisera lite bland tyger och sånt. Jag har inte riktigt lagt ner det här med Tilda än..... och jag har för mig att hon fått in lite nya vår färger.
Apropå det så har jag sett så snygga gardiner. Turkosa längder av okänt material. Det var så vårigt och vackert. Jag vill också ha...men var skulle man haft det... passar inte nånstans i detta hus i alla fall...

Näää.... mot kaffe koppen!! Ha en bra måndag allihopa!


Stora syster fyller år.

Idag fyller stora syster år och jag vet inte vad jag skulle ha hittat på till henne. Jag tror jag får gå igenom mitt lilla hobby rum och se om jag hittar nån liten present som jag ska skicka....

Men hon kan får lite blommor här på bloggen i alla fall ....


Grattis Maria!!


Blomsterängeln ska byta adress..

Ja hon är klar nu min blåklintsblå blomsterängel. Hon har fått pärlskor, vingar, smycken, och en blombukett.
Blivit nerpackad i en kartong och ska skeppas i väg till min moster uppe i norrland.
Där får hon nog massor av kärlek för min moster gillar verkligen änglar. Precis som min mamma och jag.









Så nu skickar jag iväg henne och hoppas på att moster kommer att gilla henne.



Har slitit med mitt hemliga projekt i helgen också. Men efter att gjort om kroppen 2 gånger och det är dags för den tredje så har jag lagt ner det ett tag. Det ska få ligga till sig lite och jag ska samla på mig kraft. Det var inte så lätt som det såg ut.....


Måste bara....

Alltså apropå det här med Tilda dockor. BertaStina tillvekrar såna och Tina ville beställa dockor... Jag måste bara visa er .... kungen av Tildor... eller drottningen menar jag. Kolla in min Pernillas blogg... hon kan det där med Tilda dockor. Jag är inte ens i närheten av det....

här är en länk till henne. PILLAZ

Mer godis...

kom på att det finns ett sorts godis till som jag brukar unna mig när tillfälle ges...
Den underbara marknads nougaten. Godast är mint nougaten. Det tror jag åtminstonde att Tina skulle hålla med mig om.... hahahahah..

Valborg 2010

Då var det valborg och precis som vanligt så brukar vi åka premiärturen med Mercuryn och kika på brasor.


Den duger ju alldeles utmärkt att titta på brasor med.....
Men medan vi väntade på någon brasa så tog vi en liten glass paus på Östäng.

Pecan nöt!!!!mmmmmm.....

Och som de flesta vet så är jag helt tokig i choklad. Det är ingen nyhet. Men jag har faktiskt en favorit till som jag faktiskt inte får tag ¨på så lätt nu för tiden... men jag r¨åkade snubbla över dom på Östäng när jag stod och skulle beställa glass. Jag hittade.... BUMLINGAR i olika färger och smaker!! underbart. Så en påse sånt fick följa med på Valborgsfirandet.

Världens bästa godis.....

När vi snurrat runt ett par varv i alla byar nästan så gav vi upp. Vi hade väl sett nån brasa här och där men ingen riktigt stor. Både jag och sonen tröttnade ur så vi åkte hem och eldade lite i slogboden. Tog fram hamburgare och korv och grillade lite kvällsmat. Grannen bakom lindan hade så klart party så han bidrog med lite fest musik.

Kvällen avslutades i slogboden med brasa och en liten flaska dricka....

 

RSS 2.0