Tänkte att...

Jag tänkte att jag inte hade så mycket att göra idag, bara lite plock... så jag slöar på morgonen och somnar om på soffan och det var underbart.Det var mindre kul att vakna med en näsa som är så täppt så man ligger och väser genom att andas genom munnen.... fy för förkylning.
Hur som helst klev jag upp och konstaterade snart att det var nog inte bara lite plock... för se kartongerna med julsaker har inte kommit ner i källaren än och om man tittar lite noga i köket så hänger julgardinerna kvar där och lipar åt mig. För att inte tala om all tvätt..... ja ja... sluta gnälla och ta tag i saken!

Trycker i mig apelsiner just nu. Har glömt hur fruktansvärt gott det är med apelsin.... jag har liksom passat mig för dom eftersom magen inte gillar det.... men nu är jag ju förkyld... vi får ta en sjuka i taget!
kom precis på att jag glömt att köpa dom här lamporna också.... fan... undrar om dom finns kvar på Indiska??

Långledig

Nu är jag äntligen långledig och jag har som sett fram emot det .... men... super förkylningen har slagit ner mig totalt. Jag har känt mig små hängig några dagar men i morse när jag klev upp så var jag totalt borta i både kropp och huvud... Jag har ingen som helst ork alls... Helst hade jag bloggat från sängen men det är lite svårt med en stationär dator..

Jag tycker inte att snuvan är så besvärlig än så länge utan det är orken.... totalt lealös och trött så in i norden...
Bäst jag går och vilar lite nu för snart ska jag upp och hämta sonen på skolan och det vet jag inte om jag egentligen hade orkat med idag. Jag skulle städa och tvätta idag så jag kunde få pyssla lite senare i veckan men det verkar som om att jag får skjuta på allt lite framåt för idag orkar jag bara inte.... så gnällt färdigt!

Går väl och lägger mig lite då...


jo...

Nu börjar det lätta litegrann i tillvaron... snart dags för långledighet och orken börjar sakta komma tillbaka. Nu har jag igen en massa projekt i huvudet så Jag vet som vanligt inte var jag ska börja. Men skynda långsamt ska jag... till helgen ska jag åka och hälsa på lillasyster och hennes kille. Det behövs lite seriös shopping och lite miljöombyte. Sonen behöver lite nya kläder och jag behöver en data väska. Jag har funderat på om jag ska sy en men jag vet inte riktigt om jag vill ta tåg i det projektet just nu... kanske om jag råkar komma över ett roligt tyg.. vi får se hur det blir.

Kliar i fingrarna igen...

Snart sväller väl handlederna upp igen men det kan inte hjälpas...
Jag har hittat ett mönster på lätt gjorda torgvantar så nu sitter jag och virkar dom för brinnande livet. Dom var så lätta att göra och snyggt räfflade blir dom med. Tyvärr har jag ingen bild på dom än men jag ska ta så fort nästa par är klart. De första jag gjorde var i restgarn och dom blev inte alls så fina...hahaha..

Idag kom pysselbibeln också...


(inte årets på bilden, bilden är lånad)

Panduro katalogen har kommit! Hur mycket nya Tilda tyger och mönster som helst och annat övrigt pyssel... så nu kliar det rejält i fingrarna.. Kan inte nån fylla år snart???

Världens godaste kaka

Jag måste bara slänga ut det här receptet (hmm nåja..) på världens godaste kaka. Den är enkel och går snabbt att göra om man tar lite genvägar och det gör jag gärna!! Köp en mix förpackning av vanlig chokladkaka och följ instruktionerna på förpackningen. Innan du ställer kakan i ugnen så lägger du till ett paket frysta Hallon. Givetvis ska du tina hallonen och låta dom rinna av lite först. och efter hallonen så slänger du på pistagenötter, typ en näve eller så. Kolla så dom inte är saltade bara för det vill man inte ha... salt chokladkaka... nä... In i ugnen och sen är det bara att njuta. Och vill man fläska till det ordentligt så kan man trycka ner lite choklad i kakan innan gräddning med..
Kom precis på att jag kanske bloggat om denna kaka förr men den är så god så det tål att upprepas... hahaha

julen är borta

Nu äntligen är julen borta och allt är nerpackat i lådor igen. Det konstiga är att det verkar bli en extra kartong att packa ner i efter varje jul. Lustigt.....hur mycket kommer det inte att vara om ett par år? Lilla syster ringde idag och tyckte att det börjar bli dags att åka till Sundsvall och hälsa på. Så nu sitter jag som bäst och funderar på när det skulle kunna passa. För dit är det i alla fall kortare än att åka till Norrland och så gnäller syster så om att det inte är nån som hälsar på.... så Jag får väl boka in mig

magsäcksinflammation =magkatarr =ont

Jag ställde diagnos på mig själv igår och konstaterade att jag nog har fått magkatarr igen. Den har hållit sig borta ett helt år men nu verkar det alltså vara dags igen... har väl haft någon oro i kroppen och kanske varit lite stressad... så nu kom den krypande. Har börjat på en 14 dagars kur och hoppas att det hjälper. Jag är ledig i helgen och då ska jag ta bort den sista julen.... jag har liksom granen kvar än... men nu ska den bort och sen får det gärna bli vår fort..... jag är faktiskt rätt så Less på snön. Trodde aldrig jag skulle säga det men snön får gärna smälta bort nu...

virkar igen

Jag har hittat mina virknålar igen och har virkat lite smått nu under ett par dagar. Adam hittade en virkad pokemon på nätet och jag gav mig väl på att tillverka en sån. Mönstret var gratis fast på engelska men det gick så bra så och den var lätt att virka. Nu ska jag bara hitta lite röd filt att ha till ögonen så är den klar sen.... har försökt hitta inspirationen till lite pyssel men inte riktigt hittat nån.. tills vidare sitter jag väl med virknålen...

Julen kastas ut

Idag gör jag ett försök att kasta ut julen....
Det är liksom lika skönt att bli av med den som det är att ta fram den.
Men även om jag älskar julen så har jag inte miljoner tomtar eller lyktor eller stjärnor.
Man behöver inte överdriva alls...
Jag har lagom mycket så det tar inte så lång tid att bli av med det. Det jobbiga är ju allt plock runt omkring tycker jag.

Så idag händer det inte så mycket spännande på bloggen.... för städning är inte så roligt att skriva om....


fredagar

Så var det äntligen helg och Jag är ledig. I dag ska jag inte göra nåt.... alls... Jag tar tag i allt i morgon. Fredagar är bra på det viset. Hela helgen är kvar.

fredagar

Så var det äntligen helg och Jag är ledig. I dag ska jag inte göra nåt.... alls... Jag tar tag i allt i morgon. Fredagar är bra på det viset. Hela helgen är kvar.

lite förkyld

Efter magsjuka så följde en förkylning men det kan Jag väl ta... Det hör väl till årstiden. Det är lite täppt och tungt men det går ändå. Jobbar hela veckan men är ledig till helgen och Jag sitter och spånar på vad jag kan hitta på. Jag och sambon hade lovat som nyårs löfte att vi skulle sluta vara så tråkiga och jämt sitta hemma och uggla. Vi kommer inte för ihåg när vi hade sällskap av våra kära vänner sist. Så nu är det dags att rycka tag i det nya året och bli lite mer social och hålla sina vänskapsrelationer vid liv! Ska bara sluta snora också...

nya perspektiv

Idag är en sån där dag när jag hade behövt sätta mig i en vrå för mig själv och andas och koncentrera mig på annat. Jag behöver en paus från tillvaron och jag behöver samla energi. Jag behöver glädje och skratt och nån som säger att det ordnar sig... tror jag kryper ner under ett täcke och glömmer världen en stund... för idag är en sån dag...

RSS 2.0