Halsen krånglar

Vaknar upp med en hals som krånglar och har sig... ska inte känna efter alls!!!

Idag är det måndag och jag jobbar sista dagen för den här veckan... känns konstigt att få helg så här på en tisdag men så ser schemat ut och jag klagar verkligen inte. Har tagit på mig lite extra till helgen sen så det ska bli skönt med "helg" ett par dagar först. Kaminen är klar och jag ska fösöka fota den lite men den är ju inte så vacker nu innan den har torkat ordentligt och blivit målad. Den är ju bara grå och ful än så länge.... men bilder kommer!

Ska börja spalta upp semestern och alla saker vi vill åka iväg på och sen får vi se hur mycket vi hattar runt i sommar! Adams födelsedag närmar sig och han vill ha bowling kalas i år...känns skönt att ha det borta och betala en slant så slipper man ta rätt på all städning och diskning sen... kan vara värt nån krona..

Nu ska jag studsa iväg för att leka med Jonna hela dagen...me like!

mer renoveringar?

Ja nu står en kamin i vår lilla villa. Äntligen klart... nu ska bara sotaren hit och kontrollera och sen är det klart... eller inte förresten... den ska väl målas också och när vi ändå håller på kanske det ska tapetreras också? Eller ska det få dröja lite till? Jag hade gärna fått tillgång till pysselrummet igen men... samtidigt vore det dumt att inte fortsätta nu när rummet ändå är tömt... hmm.. och då kanske man kunde sätta igång med köket eller hallen härnäst... eller...

Nationalsången

Varför skulle vi inte få sjunga nationalsången på skolavslutningar och nationaldagen???? Det är helt absurt att vissa skolor har förbjudit att sjunga nationalsången på skolavslutningen?? För att den kan upplevas rasistiskt! Det är för gud skull Sveriges nationalsång och vi befinner oss i landet Sverige! Nu är det så här tycker jag... att alla flyktingar som kommer till Sverige får helt enkelt ta seden dit dom kommer. Åker vi till Afghanistan så åker genast en slöja på ..för annars är vi ouppfostrade...lika för alla tycker jag.
Kommer du som flykting och vill stanna här i Sverige så får du allt bra ta och lära dig nationalsången och var stolt över att tillhöra ett land som tagit emot dig med öppna armar! Jag uppmanar alla att sjunga nationalsången mer så skulle den inte "upplevas" som rasistisk utan helt enkelt tas för det den är... EN nationalsång!


Nu på nationaldagen den 6 juni ska vi vifta med flaggor och vara stolta över vårt land och sjunga så högt vi bara kan! Svenska flaggan står för vårt land, vår kultur ..för Sverige helt enkelt!

Helg i Stockholm

Har spenderat helgen i Stockholm och den blev väldigt intensiv men oj oj vad mycket vi hann med.
Åkte ner på fredag eftermiddag och tog in på hotell efter några felkörningar... hahaha..
Lördag morgon, tidigt uppe och iväg ut till Djurgården.
På en och samma dag hann vi på Junibacken, Vasa museet, Skansen och Gröna Lund.
På skansen akvariet så fick man klappa en pytonorm och en fågel spindel... 3 av 3 familjemedlemmar klarade av det utan att svimma! Man lever bara en gång!

Inne på "grönan" så hittade Adam såklart en berg och dalbana. Det var otroligt mycket folk i farten just denna dag och köerna var långa. Men han stod snällt och köade i 30 min för att få åka berg och dalbana i en minut. Och han var så nöjd över det!! Kameran glömde jag på hotellet så klart så jag har inte så mycket att visa.
Det var skönt att komma iväg bort över helgen i alla fall, speciellt nu när vi inte har alla rum i huset som vi kan vistas i....

åter till vardagen.....


One-piece... hell no

Vissa modeflugor följer man bara inte....oavsett liksom.... hör ni det... INTE!!
One-piece är ett sånt exempel.
Hur tänkte dom???
En sparkbyxa a la´babymodell men i vuxenstorlek???
Nån gick väldigt full eller påverkad på jobbet tror jag....
Och ännu värre är att folk vill ha dom på sig....
dom säljer som smör i solsken...

Snälla, jag tyckte att det var pinsamt (så här efteråt) att raka streck i ögonbrynen när man var 14 år eller dom här snurr skosnörena som man hade i miljoner färger... eller det chock rosa bältet i resår som man matchade till turkosa linne byxor... för att inte tala om de urlöjliga ärmhållarna i spiralformad stål som man hade över snyggaste jeans skjortan.... men det kommer inte ens i närheten i att jämföra med en one- piece....

Tyvärr så omger jag mig med personer som faktiskt tycker att det ser ut som en bara måste ha grej!
Jag vill inte nämna några namn i fall Jenniann Ärtan Larsson helt plötsligt ändrar sig... men jag har hittat en speciellt till henne..
.

True blood nätter

Har nu avslutat säsong 3 av True Blood och jag är mer biten än förr.....
Jag har ju läst böckerna innan och det är långt ifrån allt som stämmer i tv-serien. Men sen heter det ju också att tv-serien "baseras" på böckerna så att.... men riktigt bra är serien och böckerna så jag är så lycklig.
Ska jag tipsa om en dvd box i sommar regniga dagar så är det True Blood så klart och så kan man se till att ha böckerna på nattduksbordet som extra material hela sommaren... perfekt.
Jag har beställt hem fortsättningen på böckerna... än så länge är det 12 böcker och jag är uppe i 7e boken (tror jag i alla fall) och självklart så har dom inte kommit på svenska så man får ta en pocket version på engelska. Men det går alldeles utmärkt det med..

Jag ber att få tacka underbara Ärtan för möjligheten att se säsong 3. Du är för go och snäll!


eftersom jorden ska gå under...

Någon gång är det väl dags att bekänna sina synder och nu när jorden ändå ska gå under med svårt på lördag så är Det väl lika bra jag börjar erkänna allt... 1. Jag har bidragit till miljöförstöringen genom att använda alldeles för mycket hårspray på 90 talet.. 2. Jag har frossat i choklad ett antal gånger 3. Jag har ljugit för mamma vid ett antal tillfällen. 4. Jag har varit hemligt förälskad i en lärare 5. Jag har läst min lilla systers dagböcker... Så nu vet ni det och mitt samvete är rent om utifall att himlen ramlar ner på lördag.

Att bo på landet

Att bo på landet har sina fördelar....
Det bara slog mig helt plötsligt att hur ofta törs man gå och lägga sig för att sova samtidigt som man har hantverkare på nedre våningen OM det inte var för att man bor på ett litet ställe där dom flesta känner varann...
Det skulle aldrig hända i stan...garanterat!

Lite bloggning?

Kanske man skulle ta tag i det här med bloggandet lite? Är så himla tråkig och orkar inte just skriva så ofta längre. Har ju min pysselblogg och pysslar just nu mest så det blir den som får den dagliga dosen Anna!

Nu har det hänt som vi aldrig trodde skulle hända... kaminen är på ingång. Nånting hände som fick min sambo att dra ut tummen ur röven och sätta fart. Helt plötsligt ligger det en offert på bordet och ett beslut togs snabbt. Och nu kom dom i tisdags och satte igång med byggandet och murandet. Det enda problemet är att precis denna vecka jobbar jag natt. Jag kan inte ligga i min säng och sova medan dom håller på och murar och sånt.... så var tar jag vägen???
HUSVAGNEN såklart!!
Nu är det ju så att när man jobbat natt så är man rätt så slut och färdig och bryr sig inte ett skit om var man sover,huvudsaken man får sova.....

Men kaminen är på väg att bli klar och jag får sova ordentligt nån annan vecka..det kan det vara värt!!

Sonen blir bagare?

På fritids Höjden där min son spenderar eftermiddagarna ibland, har dom nu börjat med att gå på hemkunskap en gång i veckan. Förra året hade dom som ville träslöjd, vilket resulterade i världens bästa smörkniv som vi fick i julklapp av Adam. Men i år är det då alltså hemkunskap.... gissa vad sonen kom hem med häromdagen..


Alldeles egna bakade kanelbullar!!!!
Han är så duktig och tycker verkligen om att laga mat och att baka... när han har tid det vill säga! :)

Min Tassimo...

Jag är fortfarande helnöjd med min kaffemaskin. Jag var verkligen värd en sån! Absolut...


Världens godaste kaffe gör den också... men det har också sambon upptäckt tyvärr..

En kaffe latte macciato kanske jag bjuder på nästa gång nån vän kommer förbi??


Vittertrappan

Så här står det i Wikipedia om VITTRA:
Vittra är ett mytiskt folk inom den nordiska fäbodkulturens folktro. Det räknas till dem som inom folktron kallas "de osynliga". Vittra beskrivs som ett folk som lever som människorna, men på annan plats och under andra tider. De håller till på fäbodvallen under vinterhalvåret då människorna inte är där. Sägnerna om vittra påminner om de i Norge förekommande om huldrefolket och gutniska berättelser om di sma undar jordi.

Vittra ser ut, lever och klär sig som människor. De är dödliga. De bor under jorden, eller snarare i en parallell verklighet. Vittras vägar kallas för vitterstråk och på många platser i norra och mellersta Sverige finns det kartor över dessa. Illa går det för den som bygger sitt hus rakt på ett vitterstråk, då går vittra med sin boskap tvärs genom huset.


Och uppe i norr där jag är född så finns det många ställen som sägs vara Vitterstråk och strax utanför Dorotea så finns det en trappa i bergväggen som kallas just vittertrappan. I påskas åkte vi dit för att titta.

Stentrappan i berget som ni ser på bilderna är alltså som jag har förstått det inte själva vittertrappan för den är stor nog för vuxna, men när man börjat gå upp för den så ser man till höger minitrappsteg brevid den stora trappan. Den mindre trappan ser ut som om den verkligen är gjord för små barn...eller vittra. Jag har varit förbi där många gånger men aldrig stannat och verkligen gått uppför trappan men det gjorde vi denna gång. Så nu har jag varit där. Vill ni åka dit så måste ni först passera en ljuvlig liten by som heter Svanabyn och köra genom den byn och vidare en bit in i skogen.

handled ur funktion...

Alltså mina handleder har helt gett upp just nu.... det värker hela tiden just nu och jag borde ge mig själv en pysselpaus men hur lätt är det när man har mycket man vill göra. Just nu har jag två överraskningar på gång och för min egen del hade jag tänkt ge mig själv ett lapptäcke i lila färger. Och så har jag börjat sy lite ur nya tilda boken.... men jag borde låta fingrarna vila lite nu.....

Buzzador

Jag är med i något som heter Buzzador.
När man är med där så kan man delta i olika kampanjer som företag har för att testa nya produkter eller idee´r.
Jag anmälde mig till nåt som heter GULDBREV. Det är superenkelt! Man går in på guldbrev s hemsida och beställer en påse hem till sig. När påsen kommer samlar man ihop lite gamla ringar eller andra GULD smycken som man inte använder. Kanske det ligger nån gammal förlovningsring och skräpar efter nåt föhållande som inte höll livet ut?? Hur som helst, man samlar ihop det. Skriver ner på avtalet (som kommer med påsen) vad man skickar och hur många eller mycket. Sen klistar man igen och signerar avtalet och skickar det på posten. Sen får man svar från Guldbrev när dom har fått guldet och värderat det så man ser hur mycket man får för den där gamla förlovningsringen och så sätter dom in pengarna på kontot!!! Klart och betalt!! SMidigt va?
Jag har nyss lagt på en påse och väntar med spänning på svar....


Present till mig

Nu har jag äntligen inhandlat mig en Tassimo! En super enkel kaffe maskin där man använder sig av små förpackningar med kaffe eller choklad eller te eller cappucino eller espresso eller..... ja hur mycket som helst....
Har nu provat vanligt kaffe, choklad och cappucino och jag är glatt överraskad. Det smakar verkligen kaffe av det och inte pulver kaffe.... Nescafe´snabbkaffe hade vi i husvagnen en sommar och den var vidrig!!! Nu har jag en kaffemaskin som jag t om kan ta med mig i husvagnen!!! Nöjd Anna!!

Så i morse när huset var tomt så installerade jag apparaten och sen kröp jag upp i soffan med en kopp Marabou choklad...mmmm... och sen har jag avslutat med en kaffe....mmmm... frågan är bara hur jag ska kunna låta bli att dricka kaffe hela tiden nu????

Så om det är nån som har vägarna förbi mig så kom in på en kaffe..eller choklad...eller cappucino eller espresso eller te..... Kram på er!


Bilden lånad från Tassimo


bebis på gång

Vilken fantastisk värld vi har. Idag fick jag ett mms från lillasyster. Det var en bild på ultraljudet som hon varit på nyligen. Fantastiskt roligt att få se ett litet pyre som väntas där inne. I september är det tänkt att jag ska bli moster igen och lilla syster ska bli mamma! Herregud.... min lilla syster ska bli mamma. Jag är väldigt sugen på att köpa lite baby kläder eller kanske t om sy något men just nu har jag så många projekt så Jag får väl lugna mig lite. Det är ju långt till september så Jag hinner väl..... fast lite planer har jag ju så klart som jag inte kan avslöja här och nu.

I Sveg...

I Sveg finns det ett jättehäftig konditori.
Det heter "conditoriet" till och med tror jag och ligger mitt i byn(?)
När man kommer in så känns det som ett gammaldags fik inrett i lite 50- 60 tal. Och när man går fram till disken så får man syn på de största chokladbollar jag nånsin sett...


Och om man inte vill fika på nedreplan i 50 tals anda så kan man gå en trapp upp och där finns det olika rum med filmtema som man kan sitta och fika i..... jag är hel såld på detta fik och skulle kunna åka till Sveg varje dag bara för att...

Detta är skräckfilms rummet!!!
Jason stod bakom dörren till skräckfilmsrummet och lurade....himla mysigt bord för en kopp kaffe va.....


Freddy Kreuger was here.....

Det fanns fler rum men det var ju självklart det här som jag gillade mest..
Det fanns ett maffia rum där man kunde sitta vid ett biljard bord och fika..


och så var det samtidigt en liten miniutställning i filmtema.
Darth Vaders mask från Star Wars filmerna bland annat...gissa om Adam var lycklig?
Och så The Mask:s mask från filmen "The Mask"


Det är verkligen värt ett besök så om ni råkar åka förbi Sveg så måste ni passa på att gå in där och
äta en gigantisk chokladboll och titta runt i alla rummen.....

RSS 2.0