migrändag...

Dagen började ju toppen... migrän är ju helt underbart att vakna med.
Till slut skulle jag då dra mig upp ur sängen ändå...
bara för att upptäcka att inte ryggen ville vara med idag heller. Jippie!!
Men men.. ingen mening att klaga. Ingen som löser min agenda för dagen i alla fall. Det var bara att bita ihop och leta fram lite smärtstillande.

Kände igår att jag behövde ta en paus från mitt virkande eftersom både fingrar och handled sa ifrån så idag har jag inte rört virkningen. Men det kliar .... ohhhh... jag vill ju så...

Imorgon ska jag försöka slänga fram lite kycklingar om dett hinns med. Alltså vi är ju inga jättepåsk firare. Jag brukar ju vara hemma i norrland då men i år blir vi hemma. Det går väl det med.


 Av nån konstig anledning så har jag inte alls nån lust att blogga idag... undrar om det är dags att lägga ner detta nu??? Jag har ju aldrig nåt roligt att skriva om i alla fall....


Årets bästa present nr 2

Jag trodde ju att inget kunde slå Vilda Tilda som Pilla gjort till mig men älvdalsbrudarna förvånar mig med en till favorit present!!! Jag fick världens tuffaste klocka. Förmodligen är jag den enda som tycker det men det struntar jag då rakt i.... den är underbar och jag älskar den!!!





Är den inte underbart rolig och fräck???

Tack Ärtan! Tack Jonna! Tack Linda! Tack Kristina! Tack Malin!

Jag bjöd hem tjejerna på marängsviss igår kväll och det blev en rolig träff som vanligt. Lite skålande och mycket diskussioner. Allt från vänsterhands saxar till bästa ögonbrynsborttagningen.... fråga inte ens... det brukar dra iväg åt alla möjliga håll!



På pysselfronten då???
Jo då... jag har virkat i helgen.
Just nu har jag 20 mormorsrutor klara men slut på garn.
En halv giraff och även där slut på garn.

Har hittat en hel del nya saker men borde ta itu med ett projekt åt gången nu... det är ju så svårt.

Just nu är det stilla

Just nu händer det inte så mycket alls....
veckan går sakta....

Men jag har några påbörjade projekt.
En halsduk
två mössor
en giraff
pulsvärmare

Borde kanske göra en sak i taget??? nä.. då tröttnar man ju....


Till helgen blir det äntligen lite kalas om allt går som planerat. Det ser jag verkligen fram emot. Det är alldeles för mycket sura miner överallt runt omkring så lite skratt och tok är precis vad en miss Norrland behöver.
Har inte så mycket att blogga om just nu eftersom dagarna bara försvinner när man har natt vecka.
Men jag kan väl bjussa på en bild så länge....



Snart säsong för en cab?????

Underbara saker

Har gått på min natt vecka nu och den underbara Jonna har lånat ut sin dator till mig så nu har jag suttit och surfat och kikath hela natten. Jag har dock inte beställt en enda grej (annars brukar det lätt bli nåt) Så jag har inte fått ett enda pyssel gjort alls!! Men tack så mycket för lånet Jonna. Det är underbart att surfa så länge man bara orkar för omväxlings skull, annars brukar det bli att surfa tills nån i familjen ropar på en.....

Jag är en sån människa som måste få vara för mig själv ibland. Jag är absolut ingen enstöring men jag behöver en liten stund för mig själv då och då. Som tur var så får jag den möjligheten och om jag tröttnar så har jag en egen vrå att stänga in mig i. Mitt hobbyrum, där kan jag sitta i flera timmar om jag bara har inspirationen och lusten. Pyssel är som balsam för själen tycker jag och jag sätter mig och håller på så fort jag känner att det börjar klia i fingrarna. Vissa förstår inte hur jag orkar och hinner men svaret är enkelt. ....det beror helt på VAD du prioriterar. Välj bland dagens lista som du har registrerad i hjärnan. Är det nåt som inte är så viktigt som du kan flytta på till i morgon???? BRA, sätt dig då och pyssla. Det är faktiskt minst lika viktigt att schema lägga lite egen tid i sitt liv.

Har både virkat, stickat, målat och sytt i helgen faktiskt. Men det var inte så många projekt som blev klara. Ärtans ´s pojkvän Niklas har fått en virkad mössa så det är väl det enda som blivit helt färdigt under helgen. Jag hoppas att han blev nöjd och jag hoppas att han inte har den i garaget!!!

Just nu väntar jag på påsklov och så väntar jag på de första vårlökarna som ska ploppa upp ur marken. Jag är så trött på vintern nu... Jag väntar på att få shoppa lite vinterskor. och nya somriga shorts till Adam och så ser jag fram emot att få ta fram cykeln..... och camping semester.

uppdatering av helgen som gick..

Jo men härliga familjen från vilda Vilhelmina gjorde ett efterlängtat besök under helgen som var. Pernilla med maken rickard och barnen Hampus och Penny.
Penny charmade alla på en gång och Hampus och Adam har jag nästan inte sett till under hela helgen. De två verkar komma så bra överens och det säger inte lite att dom lekte dygnet runt en hel helg utan större fadäser....

Penny blev tant Annas lilla prinsessa och snurrade mig flera varv runt sitt lilla finger och jag var helsåld. Trots att man själv är mamma och har erfarenhet av diverse manipulativa drag hos barn så svalde jag allt Penny sa och höll med henne om allt och vägrade säga nej till henne... Prinsessan...

Pernilla har ett tag varit alldeles uppslukad av att sy sina Tilda dockor. Och hon är så fruktat bra på det med. Dom blir så fina. Hon lovade mig en till min födelesedag. Eller rättare sagt, jag krävde en. Jag ville ha en rock stjärne tilda med skinn jacka... och se på fan... fick jag inte en sån??? Hon blev döpt till Vilda Tilda och hon håller mellan sina händer en kedja där jag kan hänga upp mina rockiga örhängen... hon är så fin! Hon har t om strumpeband och mammelucker. Och en röd halsduk med svarta stjärnor på!!! Det är väl toppen!



Jag älskar henne och det är verkligen min min min....

Jag fick även en väldigt uppskattad present av min sambo. Det är lite svårt så här efter typ 10 år att komma med nåt nytt och jag har ju allt tycker ja. Om inte annat så brukar jag kunna handla mig det jag vill ha innan nån annan kommer på ideen. Så jag förstår att han inte har det så lätt när han ska välja. Och jag önskade mig typ presentkort för då får jag i alla fall köpa det jag själv vill ha. Så det gjorde han... tack för det...
men sen hade han köpt nåt som jag faktiskt tittat på i en butik på internet och önskat att han nån gång skulle köpa. Det är en handdesignad ängel som håller i ett hjärta. Varje figur står för nånting också. T ex små texter som visar hur speciella personen som får figuren är... jag blir varm i hjärtat bara jag tänker på det.
För hör och häpna, min kära man, han stod liksom och VALDE ut en som passade. Han hade inte bara tagit en ängel från hyllan utan noga stått och tittat i en broschyr och VALT!!!!!
Allvarligt, om så ängeln vore gjord av guld så är meningen som tillhör ängeln ännu mer värdefull!!




For those who love and are loved....... japp.. så är det!

Men min födelesedag hade ju bara börjat....
Pernillas make Rickard hade egna presenter på gång.
Han skickar i väg mig och Pernilla så vi ska kunna bara vara vänner ett tag...du vet tjejgöra.
Sitta och surra i mun på varann över en kanna kaffe och sånt.
Rickard tog barn och grillkorv och gick ut i slogboden och jag och Pernilla åkte till närmsta lugna ställe där man kan hälla i sig fika. Vi fick order om att komma hem lagom till middagen var klar. Så det gjorde vi.
När vi kommer hem har Rickard lagat middag!
En sak måste jag säga om Rickard... när han lagar mat... herregud!! Vilken slabbadusk han är! Han påminner om Per Moberg i matlagningsprogrammet på 4+ ... ni vet.... det är knivar och skedar och handdukar till höger och vänster och mathack och sånt överallt.. MEN  godare mat går fan inte att finna på en restaurant ska jag säga er.
Han är helt gudomlig på att laga mat och jag vet inte om Pernilla verkligen har nån aning om vilken guldgruva hon sover med....
och eftersom det var min födelesdag så trollade han bort allt slabb och dusk och disk och jag bara satt där som ett fån och undrade om jag skulle våga mig på att torka av bordet.

Helgen var underbar, gick alldeles för fort men gud så roligt det var. TACK så mycket kära fam. Molin för att ni finns. Ni är underbara hela högen!! PUSS



Som vanligt när jag ser nåt vackert handgjort så vill jag också prova.... Pernillas sköna VILDA TILDA fick mig att vilja prova. Jag är verkligen ingen stjärna på att sy men tänkte (som vanligt) att det kan väl inte vara så svårt....
Jonna som för övrigt alltid har härliga utmaningar till mig kom med den goda ideen att jag borde göra en Kock Tilda att ha i köket. Jag antog utmaningen och jag sydde ihop en....



Jag kan jag med... inte lika snygg som pernillas men ändå... en egen gjord!
Kock byxorna är gjorda av ...ja...mina gamla kockbyxor! Kroppen och kockrocken och mössan är gjorda av
gamla linnen. Det var inte helt fullt lätt att sy i stretchigt tyg men det gick med lite pill.
Vad tycker ni???
Inte så tokigt för att vara den första??


Jag fick en till present också av Jonna på måndagen.
Hon ville ge mig nåt "litet och det var inte alls nåt häftigt men ändå"..
Skitsnack som vanligt för jag fick en jätte fin vas med en Orkidee i .
Toppen snygg och inte alls nåt litet och inte nå häftigt!
Tack Jonna!!!!!


Födelsedag och kärt besök

Hela helgen har svischat fram. På onsdag kväll fick jag besök av familjen Molin. Äntligen!!!
Det var typ det sista jag minns för sen har helgen gått i ett. Helt plötsligt var det söndag och dags att säga hejdå igen!!!

Men vi har haft det bra i helgen. På torsdagen var vi med barnen till badhuset och på fredagen blev det lekompaniet och på lördagen var det min födelsedag. Jag blev så bortskämd på min dag. Rickard lagade middag åt mig och dukade och tog hand om disken.... tycker nog att han kan komma varje gång jag fyller år!!!

Jag fick jättefina presenter av mina nära och kära men jag har inte riktigt tid att lägga ut några bilder just nu. Det är måndag igen och jobbet väntar som vanligt...
Men jag ska lägga in bilder så fort jag kan...

Tack Pernilla och din familj för den trevliga helgen. Tack Rickard för den goda maten. Jag äter gärna rester nu i flera dagar!! Tack Penny prinsessa för att du är så söt. Tack Hampus för att du är minst lika cool som jag!!

Puss på er!

Virkar för mycket!!!

Jag säger bara.... JÄVLA ÄRTAN!
Jag hade faktiskt lagt undan virknålen och jag hade faktiskt börjat pyssla med nåt annat...
Och sen blev det OS och då ville alla helt plötsligt ha OS mössan...
och då ville Ärtan ha andra färger....
och den blev tok snygg och Ärtan är jätte glad...
Men jag kan liksom inte lägga ner virknålen nu... jag tillverkar sak efter sak efter sak...
Jag undrar om jag inte ska be mitt dåliga/bra samvete (kallas även Jonna) att helt enkelt kidnappa min virknål.
Antingen det eller så kommer mina värkande handleder inte klara av en vecka till.
Men just nu är livet bara mössor... gräsgröna tofflor och turkosa tossor och annat...


för fet för volvo

JAHA.... nu ska man bli påmind igen om att man inte riktigt passar in i den här världen. Jag är för fet för att åka volvo. Nya bilen har jävligt tajta bälten....suck.... det blir till att banta eller fortsätta GÅ....
Typiskt...
Sambon kontrar med att jag så klart skulle följt med och provat innan vi köpte bilen..
Herre gud männska (precis så sa jag) vi kan väl inte välja bort en bil bara för att bältena är tjata och din tjej är stor????
Men det tyckte han och då gillade jag honom lite mer än vanligt....


Mössor!!!

Jo det har ju blivit några mössor nu under några veckor....



Stickade norrlandluvor.... helt underbart sköna.



En blev väldigt färgglad!



Och det här är En egen designad mössa som Ärtan beställt.
Den blev väldigt bra och Ärtan blev riktigt glad... kul!!!
Det är liksom roligare att göra saker till folk när man ser att dom verkligen
uppskattar det.



Började på med en som har turkos färg i också... det var riktigt roligt att virka igen.


kanske ska önska mig en massa virknålar och garn när jag fyller år?? nä... gud så tråkigt det lät.

uppdatering

Ja, jag har bara inte hunnit slå på datorn den här veckan.

Nästa vecka får jag besök från norrland och jag städar och plockar och donar... och liks förbannat ser det likadant ut när jag är klar! Men dom kommer även om jag inte hunnit städa så jag kanske slänger det sista under tv rums mattan och låtsas som ingenting!

Har försökt ha sportlov med familjen under veckan.... det gick väl så där....
Nu jobbar jag hela helgen och det ser jag fram emot.
Jobba helg med Ärtan brukar gå himla smidigt!
BertaStina som avslutning på helgen vilket gör att min lång helg brukar gå fort!!

Jag håller som bäst på att önska mig nåt av gubben i födelsedags present.... men jag vet då inte vad....
måste nog tänka till en gång extra på det....

Nu ska jag plocka i ordning lite böcker. Jag har av verkat en hög nu igen som ligger i en hög nedanför sängen. Kanske vore dags att fixa en hyfsad bokhylla???


RSS 2.0