Livets villervalla

Inte är det lätt att vara förälder alla gånger...
inte är det lätt att jämt vara den som är förnuftig och klok.
Inte är det lätt att tackla alla känslostormar....
men det är enkelt att älska och att älska villkorslöst...Ny serie

Nu har jag fastnat igen och denna gång är det tv-serien "game of thrones" som är en HBO serie baserad på böckerna "the song of ice and fire" av George R.R Martin. Jag såg först reklam för serien i min filmtidning som jag får en gång i månaden. Blev lite nyfiken och funderade på om jag skulle ta och kolla upp serien lite mer men sen föll väl det ur skallen. Jag hade även fastnat för serien "Spartacus" och höll på att avverka den serien så jag tänkte inte mer på någon ny serie...
Men så en kväll så visades första avsnittet av första säsongen på SVT och jag fastnade direkt!!
Ni som känner mig kanske vet att jag varit inne på HBO serien förr (läs True blood) så nu är jag helsåld på denna serie. När jag följde True blood (eller det gör jag väl fortfarande) så läste jag även böckerna. Så jag tänkte att jag skulle kika rätt på böckerna till denna serie med....hittade dom direkt till pocket pris! Perfekt!
När jag läste True blood böckerna så fanns bara 5 översatta till svenska (det finns 12?) så resten fick jag läsa på engelska. Då är man rätt så glad att man hängde med hyfsat bra på engelska lektionerna! Denna serie var inte så mycket bättre. 3 första böckerna finns på svenska och jag vet att det är minst 5 böcker...
Men det är ändå väldigt lovande då första boken är på 730 sidor!!! Nu har jag nåt nytt att läsa ett tag!


En helg i Sundsvall

 • Då var det dags... till helgen blir det Sundsvall för hela slanten. Min mor har ju fyllt 60 och vi syskon har bjudit in henne på en överrasknings weekend i Sundsvall. Kan inte avslöja nu vad vi ska göra med henne eftersom det kan hända att hon är här och läser innan det är dags för helg... men jag kan avslöja vad jag räknar med att hinna med. Lilla syster har lovat mig thai mat och tårta på fredagen för att jag fyller år nästa vecka. Och på lördagen ska jag nog hinna med lite shopping också om jag har tur... Det finns en panduro butik inne i Birsta och en "tjocka tjejer" klädbutik med... och så ska jag fylla på Adams garderob litegrann. Jag ser fram emot helgen!!

  I övrigt så är det ganska mycket som kräver min uppmärksamhet så ibland tycker jag att det inte blir nån tid över till annat. Adam är väl inne i nån underbar trots period igen och han kräver så mycket energi att jag är i stort sett orkeslös.... men visst finns det solglimtar bland molnen för det... Nu innan det blir vår på riktigt så har jag så mycket att tänka ut och planera och sortera och jag hinner inte riktigt med att reflektera och strukturera.
  Jag är en riktig slarvmaja och en latmask men när jag väl måste planera nåt större så är jag väldigt strukturerad och genomplanerad, och det stör mig just nu att jag inte ORKAR lägga upp nån tidsplan, utförandeplan, lösningsplan osv... Men jag hoppas att mitt ordningsinne vaknar till liv igen fort!!

  Inför födelsedagen så har jag egentligen bara en sak som jag en längre tid suktat lite efter. Och det är med stor risk att bli "pysselnörd" förklarad som jag önskar mig en .... Overlock maskin!!!
  Jag har sett på alla typer nu i alla prisklasser och jag har hittat en som nog passar mig och min nivå på avancering. Den heter Pfaff Hobbylock 2.0 och den kostar runt 3500:- Pengar som jag inte har alls just nu men jag fyller ju år snart så man kan ju hoppas på lite bidrag....  Annars så går det ju även bra med:
 •  presentkort på panduro
 • nåt rockigt armband (ja jag vet Jonna, jag har förmodligen tillräckligt :-) men va fan...)
 • Lite trikå tyg eller jersey (utifall jag får råd med en overlock)
 • Köp mig spets och bollfrans och vackra band
 • Bjud mig på en tjejkväll!!

RSS 2.0