Bloggverksamheten är hög

Just den här veckan har det ju gått alldeles utmärkt att blogga verkar det som.
Mycket att skriva om och flera inlägg. Det var kul. Hoppas det håller i sig.

Ska idag ta itu med mitt lite hemliga projekt och hoppas att jag hinner klart det under natten.
Det ska bli en present så jag tänker inte avslöja vad det är för nåt här för det är alldeles för många nyfikna här... hahaha...

Just idag har jag en sjuk längtan efter....
 
så innan jobbet ska jag nog glida ner till handlar´n och fixa mig en liten burk så jag orkar med nattens jobb.
Det kan ju bli två burkar.... fan natten är lång...

Och sen var det helt plötsligt helg igen och valborg och jag har bestämt mig för att det ska grillas och eldas i slogboden. Helst så hade jag velat testa en mojito också så det ska jag nog ordna. Tänkte att vi skulle göra ett försök att åka till Sollerön också och så har sonen ett kalas att gå på i helgen och jag ska jobba lite extra så den här helgen försvinner väl fort.


Min Pilla har fyllt år

Jag har totalt glömt bort att hylla min egen lilla Pernilla som har fyllt år.
Jag har i och för sig redan sänt paket och så men jag måste ju ge henne en hyllning på bloggen med så klart.
Hon är ju en trogen läsare och dom ska man ju uppmärksamma.

GRATTIS PÅ DIN DAG
MIN ALLRA KÄRASTE VÄN!


Här kommer guldstjärnan till Jonna





när man letar för mycket

Jag tänkte inte blogga om det här först men sen bestämde jag mig för att göra det ändå.... jag blir så arg på mig själv när jag inte kan låta bli.
Ibland surfar jag in på vimmelmammans blogg för att kolla hur det går för henne. Om ni inte har hört talas om henne så är det en svensk mamma och fru som fått diagnosen cancer och hon bloggar om sin sjukdom, sitt liv och kändis vimmel och så vidare. För första gången idag så kollade jag på hennes länk sida och hon har en hel uppsjö med länkar till andra bloggar, till andra människor med cancer. Jag blippade runt lite här och där. ... kom in på den ena efter den andra bloggen om en kamp som tagit slut. Det var så tragiskt och man får direkt en klump i magen när man läser sånt. Jag hittade bland annat en blogg om en tjej som precis fått barn när hon fick diagnosen cancer. Hon fick uppleva sin dotters 2 års dag men inte mer. Hennes man skrev en barnbok till deras dotter. Boken handlade om sorg och död och saknad. Alltså förstår ni varför jag egentligen inte vill läsa sånt???
Det är så tragiskt och ändå kan jag inte låta bli att gå in och kolla.

Det är såna gånger som man verkligen uppskattar livet. Det har jag alltid sagt i och för sig. Men man ska aldrig ta nåt för givet. Bara för att du är frisk idag så behöver det inte vara så i morgon. Nu menar jag ju såklart inte att man ska gå omkring och ha dödsångest eller nåt sånt utan snarare att se till att ta hand om livet du har.
Det finns så många som går omkring och är olyckliga utav fel anledningar. Du har ditt liv och det är det enda som är värdefullt i slut ändan. Livet handlar inte om renoveringar, om att få allt det nyaste. Det handlar inte om vem som åker utomlands på semester och inte heller om vem som tjänar mest pengar. Livet går knappast ut på att gå miste om allt och inte heller handlar livet om de små skitsakerna som man sitter och retar upp sig på.

Livet handlar om att leva... i din tid... nu....verkligen leva...

Nu är jag ingen liten halleluja människa som vill predika om världsfreden och livskärleken för er
(.... eller va fan... det vill jag visst det!!)

Jag är ju också en sån som sitter hemma och suckar för att sambon har drällt disk över hela diskbänken.
Jag blir också trött på mitt barn ibland när han aldrig lyssnar på vad jag säger.
Jag suckar ofta över vädret.
Jag blir irriterad på tanter med shoppingvagnar.
Jag är arg på min tillvaro ibland, jag är ju för tusan bara människa.

Men jag uppskattar livet och känner obeskrivlig lycka när jag verkligen trivs med livet.
Jag ser nåt positivit där vissa andra kanske ser negativt.
En del människor förväntar sig det värsta jämt och ser bara problem.
 
OCH jag har aldrig förstått poängen med att sitta och tjura ner sig över saker som man själv rår på.
Varför gnälla över nåt som du själv kan förändra??


Men nu har jag lovat mig själv att jag inte ska gå in på såna bloggar mer för man blir så ledsen och sorgsen när man läser om alla stackars människor som måste dö istället för att kunna skälla på sin man för att han drällt disk över hela bänken. Mammor som inte längre kan skälla på sina barn för att dom inte lyssnar.
Eller mammor som inte längre behöver bry sig om vad det är för väder......

Lev livet med glädje, vad är annars meningen med livet????

Puss till alla mina när och kära

Bok tips

Som jag nämnt förr så har jag läst hela Twilight serien och det är väl nästan ingen som har missat handlingen i de böckerna. De två första filmerna har redan gått på bio och serien består av 4 böcker och som jag har förstått så blir det lika många filmer. Jag fastnade direkt i böckerna och filmerna har inte gjort mig besviken hitills.

Jag har alltid gillat fantasy böcker och speciellt berättelser om vampyrer bland annat. Nu har jag hittat en ny serie böcker i vampyr format. Författaren heter P.C Cast och hon har tillsammans med sin dotter skrivit bokserien. Bokserien heter "House of night" och jag tror att den även finns som tv serie?? Jag har läst den första boken av sju och har fastnat rejält även i denna serie. Böckerna handlar om en ung tjej som heter Zoey som blir märkt som vampyr. Hon måste lämna sitt gamla vanliga liv och flytta in på en skola för vampyrer. Där ska hon spendera 4 år medan hon går igenom förvandlingen till vampyr. Hon träffar nya vänner som också går i skolan för vampyrer och givetvis träffar hon kärleken. Mycket spänning och en fantasifull inblick i livet som vampyr elev. Böckerna riktar sig till yngre läsare än mig men jag tycker nog att det är en bok serie för alla åldrar så länge som man själv har intresset av fantasy och vampyrer. Jag ska forska lite mer i om det finns en tv serie men jag har för mig att det finns.

Idag fick jag leverans på bok nummer 2 och jag har även beställt den 3e boken i serien. Ser fram emot läsningen fram över.

Medan jag väntat på bok leverans så letade jag runt lite i mina bok gömmor hemma och hittade en Dean Koontz bok som jag inte läst. Dean Koontz är en författare som jag läst mycket av men nu var det ett tag sen jag läste nåt av honom. Så jag tänkte att jag skulle läsa en bok av honom till mina vampyr böcker kommit. Boken heter "LIVSTID" och den har jag sträckläst nu. Den var så otroligt lätt att komma in i och fastna för så klockan har blivit långt efter läggdags flera kvällar för att jag inte kunnat sluta läsa. Boken börjar med att huvudpersonens farfar förutspår 5 hemska dagar som kommer att drabba huvudpersonen. Jag har inte läst klart den än men jag har kommit mig igenom 3 av de dagarna och boken är väldigt bra. Man läser kapitel efter kapitel utan att kunna sluta.

Så nu har ni några boktips om ni skulle känna er sugna på att läsa lite.

omtänksamma Jonna

Min omtänksamma vän Jonna ska absolut få en guldstjärna av mig...
Hon har lånat ut sin bärbara dator till mig nästan hela natt veckan nu igen. Underbara omtänksamma Jonna.
DEt enda som jag måste försöka med nu är att inte näthandla nåt.... för det brukar det oftast bli.
Men jag kanske ska googla rätt på en guld stjärna åt henne i alla fall...

Tack Jonna...

Helgen

I helgen har vi bara varit hela tiden. I fredags skulle vi grilla men det blev väl inget... på lördagen jobbade sambon ett tag men efter det så drog vi iväg till Orsa på vårmarknad. Om du inte var där så missade du inget. Det var inte så mycket att se men både jag och sonen behövde komma utanför huset en stund. Vi har jag varit hemma och sjuka hela veckan. Vi behövde frisk luft. Nu har han kryat till sig och blivit sitt vanliga jag igen... både på gott och ont... såklart....
Han har bara lite hosta kvar och min hals gav med sig och släppte taget om mitt immunförsvar.... så det var skönt att ta sig ut en stund. Och så avslutade vi dagen med Thai mat och godis kväll.

Vår Thai restaurant består i en röd liten vagn på en kiosk parkering. Där inne står en tjej som heter Noknoi(?) och lagar underbar mat. Jag älskar thai maten och äter gärna det. Maten är bra och billig och snabbt och gott och allt det där.
Det enda jag undrar nu är när Roma (värdelös pizzeria) stänger och Noknoi får öppna en thai restaurant....

Söndagen vet jag inte riktigt var den tog vägen men förmodligen så sydde jag och lekte med mitt barn....


Tilda febern går

Akta er för farlig smitta. Det är visst Tilda febern som går. Min kära Pernilla från de djupa skogarna i norr gav upp ett litet rop på hjälp via telefonen idag. Hon är visst fast i Tilda träsket, har drabbats av Tilda febern och det med rätta tycker jag. Det är ju hennes fel att jag också ville prova lite Tilda dockor och sånt.... och nu är jag fast...

Men jag har ett litet hemligt projekt på gång och det är inte en Tilda.... det är nåt helt annat till en väldigt speciell person...

Hur som helst så slutade hela sms stunden med pilla med att jag lovat henne att skicka en bit tyg som hon sett att hon hade. Jag tror att hon bara ser och hör Tilda just nu. hon ser möjliga Tilda tyger överallt.

Nu är då inte jag ett dugg bättre än henne. Jag har T om lyckats sy en klänning av en spetstrosa. Givetvis OANVÄND!!
Blev en vacker klänning till en vacker docka....
Men snart är tyget slut och då får jag äntligen lägga ner det här med Tilda och göra lite annat pyssel istället...


Ärtan Fyller år!!!

Funderade idag när jag kom på att Ärtan fyller år att det kanske skulle till en Tilda katt till hennes lilla kattfamilj. Jag menar kan sambon ge henne en katt i julklapp så kan väl en vän ge henne en när hon fyller år....
fast sen tyckte jag nog inte att jag skulle hinna ändå och la ner ideén.

Vid halv två tiden så kom jag väl på att jag nog skulle hinna ändå och sydde som en galning för att hinna klart innan jobbet. Skippade mat och allt... ville ju få klart den så ärtan kunde få den när hon kom på jobbet.
Men Ärtan hade tagit ledigt och jag hade slitit i onödan... fast det löste sig ändå. Jag skickade den med privat bud till henne så hon har fått den ikväll. Ärtans RIKTIGA katter är ju så vidriga för dom envisas med att hålla sig med ett levande skafferi inomhus. Så jag tänkte att hon skulle få en katt som inte man behöver passa på. Ingen levande föda.... inget krafs på fin möblerna och ingen kattlåda att tömma....







Så till sist var den klar med klänning och rosett och allt...
som vanligt hade jag bara telefonen med mig så det blir lite halvtaskiga kort....


Nu har jag ett nytt projekt på gång..... men det får ni se senare...

OCH GRATTIS ÄRTAN!!!!!
hoppas du får en toppen helg och födelsedag!


Hon är klar...jordgubbs tilda

En till färdig liten Tilda... med jordgubbar..





Gjorde en liten 50 tals inspirerad Tilda med prickig kjol och polo tröja.
prickigt diadem och röda klackskor. .. .. sen klämde jag till med några jordgubbar bara för att det är sommar snart.


Sjuka...

Ja vi är sjuka.... eller det är på gång.

Adam har haft feber sen i fredags men är idag feberfri. Men han har sån hosta så det är inte klokt. Jag håller honom hemma denna vecka så han får piggna till ordentligt. Och som ett brev på posten så kommer även sjukan till mig så klart... Halsen värkern, näsan hänger inte med, huvudet är snurrigt.... ja ni vet...

Men jag skakar genast av mig det och glömmer bort att känna efter. Inte har jag tid att vara sjuk nu inte. Nej nej....nu är det ju vår! Då ska man vara ute i solen och äta glass och titta på vårlökarna som växer. Jag tänker inte bli sjuk.

Fast det är ju helt ok att vara hemma med sjukling också... vi har spenderat dagen med att spela Uno och se på film. Det är ju inte alla dagar man har tid med sånt...



Hittade en rolig bild på en tiger som bor hos oss. Gjorde ett försök att ansiktsmåla
och sonen kontrar med inlevelse såklart... min lilla dramatiker...

klar....





  

Hon är klar nu ... den lilla blå klinten....


Jag ber om en paus snart....

Gårdagen spenderades på balkongen med grannen och en kaffe kanna!!! TOppen!!
Idag spenderade jag dagen med Carina och en kaffe kanna. Toppen!!
och så har jag sytt och sytt och svurit.....

Men jag måste nog ta en pyssel paus snart. Jag har inte tid med nåt annat. Jag är antisocial och helt insnöad i mitt hobby rum. Jag ska nog skaffa mig en nyckel dit och så får sambon ta hand om nyckeln.
Det är så mycket som jag absolut skulle ha gjort....
Jag skulle ha ringt min Tin som jag typ inte sett på 300 år känns det som.
Undrar om jag ska skriva det på min att göra lista inför i morgon???
Det borde jag....

Förresten!!!
Alla allergiker.... har ni redan börjat känna av våren???
Jag funderar på om det är något lurt med min son... men är det inte lite tidigt??


Tilda Feber....

Ord är överflödiga idag.....





Det är på väg en ny medlem i Tilda familjen hemma hos mig.......

Påsklov

Jag har haft påsklov och varit upp till mitt kära norrland. Hann som vanligt inte med hälften av vad jag borde men det blir ju lätt så. Har hunnit träffa somliga och somliga inte. Pappa är dålig i ett ben så jag har mest sprungit på besök hos honom och hjälpt honom med diverse. Han ska in på röntgen i morgon så jag hoppas att det löser sig.

Sambon blev firad av kusinerna och farbror där uppe och kom hem med ett stort paket i bagaget. Ska bli väldigt roligt att se honom få ihop en stor modell bil... speciellt nu när våren har kommit och det är så himla mycket som ska göras. Men han har lovat att sätta ihop den så då får han väl se till att göra det då.

Jag är fortfarande lite insnöad på Tilda dockorna. Men jag har lite prestations ångest. Pilla är ju proffs på dockorna så henne törs jag inte ens visa mina dockor för... och BertaStina är lika duktig hon....
Men jag har i alla fall fyndat lite tyg i Lajksjön (butiken som för övrigt har allt) och i går kom ett paket från Panduro med hudfärgat Tilda tyg så nu ska jag väl sätta fart bara jag får tid över.....
Har lite planer på att försöka mig på att sy väskor också men jag borde nog hejda mig lite nu...

Snart sommar och då kommer jag inte att pyssla alls om jag känner mig själv rätt.


En pyjamas Tilda



Har sytt en till liten Tilda.
En pyamas Tilda. Hon är en liten slö ängel som ständigt går omkring i nattsärken.
Håret har hon samlat i pippilotter så hon inte ser så rufsig ut när hon sovit.
Min första RIKTIGA Tilda ängel....





Visst är hon söt...




En liten lucka

Jag fick visst en liten lucka här inna jag ska jobba idag. Så jag slänger väl in ett inlägg tänkte jag.

Påsken började ju med att skärtorsdagen även var första april. Dom som känner mig vet att det är som julafton för lilla Anna. Men på morgonen när telefonen ringde så tidigt hade inte Anna en enda tanke på det. Och det resulterar så klart i att Jonna lyckas grundlura mig. Hon ringer och frågar om jag kan börja jobba tidigare idag för att Annica är sjuk... ja... svarar jag lite förvirrad... jag ska bara klä mig först och så... och börjar fundera över hur den här dagen blir. Då KVITTRAR Jonna tillbaka: April April!!!!   ...... ..... FAN.... .....

Sen kontrar skit hönan med att säga att hon väntat hela natten på detta så då tyckte jag väl att hon ändå förtjänat att få lura mig!! Bra gjort Jonna, vi ses när jag slutar tjura! hahahaha...

Så när jag nu kommit på att det faktiskt är första april så springer jag ner och skyndar mig att ställa fram klockan medan sambon är på toa. När han kommer ut därifrån så påpekar jag att han är nog försenad. Men han hade hört telefon samtalet och gick inte på den nöten. Så dagen fortsätter med att jag kämpar för att lura alla andra. Det känns liksom värre när man börjar dagen med att bli lurad själv. Jag lurar alla jag ser... eller försöker i alla fall!
Några fixade jag.. några inte... en del hade t om suttit och väntat på att jag skulle ringa.
Men jag klarade i alla fall av att lura chefen i år igen!! Det är RESPEKT u all...

Ja, resten av påsken då??
Jo, långfredagen var inte alls lång. Den försvann så fort
Lördagen likaså och nu är det som sagt var strax dags för jobb igen.


Jag har även hittat ett påskägg till mig själv men det är lite dyrt...... men jag vill ju ha en sån...


bilden lånad från www.robertsradio.se

Och då passar det väl bra att nämna att jag inte fått något påskägg än!!!


Glad påsk!

Just nu har jag påsk... alltså ingen blogg....

Glad Påsk på er.


RSS 2.0