Kalas

Nu har vi haft kalas hela dagen igår och på eftermiddagen så dukade vi upp med tacos på balkongen när Göteborgarna kom. Och sen dom kom har det inte varit en lugn stund. Det är leksaker överallt och kläder överallt och disk överallt så idag blir det väl till att plocka undan och städa lite innan mamma dyker upp.
Vi ska leta fram vår midsommarstång bakom uthuset och klä den. Man kan faktiskt inte fira midsommar utan stång så är det bara.....

Sen blir det mer kalas, massor av sill, kanske en drink, och jordgubbar i massor... för dom som får äta dom så klart.

Nä, nu väntar skurkäppen och dammsugaren på mig och sen ska jag slänga mig i solstolen en stund innan det är dags att plocka lite till.....

GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA!!!


Adam 8 år!

Idag fick jag väcka min 8 åring (!!!) med frukost på sängen och vacker sång. Lite presenter och lite skratt var precis vad vi behövde för att komma i gång på morgonen. Nu väntar lite jobb och sen blir det bara kalas hela veckan och helgen känns det som. Han fyller liksom år bra tid på året, lagom till midsommar. Så vi måste ju fira lite extra....

Det finns väl inget sötare än att se en nyvaken kille sitta upp i sängen och fyra av ett fyrfaldigt leve för sig själv.
OCh då spelar det ingen roll om man fyller bara 4 eller om man fyller 8.
Och han växer så fort och jag hinner inte med alls...

Min stora pojke som nyss fick plats på en kudde mellan oss i vår säng....

Midsommarvecka och födelsedags firande

Nu är midsommar veckan här och det har som vanligt gått alldeles för fort.
Sonens födelsedag är i morgon och han är helt spattig som vanligt.
I morse klev han upp kl 5 och kunde bara inte sova mer....
Hur ska det då inte vara i morgon bitti??

Hur som helst så väntar vi besök från norrland och från Göteborg.
Stora syster och Sammy kommer i morgon och sen väntar vi in mamma och hennes gubbe på torsdag.
Det skal bli kul att träffas några ur familjen igen. Det blir ju inte så ofta numera.
Så jag håller tummarna för vädret så vi kan vara ute lite.

Men paketen är klara och det som fattas på listan över presenter är bara en cykel. Vi har tittat ut en riktigt fin en på Valles i Mora. Så den får sambon åka och fixa. Så nu vankas det kalas i flera dagar som vanligt.
Adam firar sin födelsedag med familj och stora syster och farmor och bekanta.
Sen firar vi igen på midsommar när mormor har kommit.

Men just nu är det många bollar i luften och jobb och planering och inhandling kvar än så nu kommer jag väl uppdatera när tid finns.....

Trevlig midsommar allihopa!!!

Målat...

Vad gör man när man har ansiktsfärger och tid????
Målar på sig själv så klart!







Japp, så kan det se ut!!

Trött

Känner mig som en zombie!!
I morse efter en natts jobb kom jag hem och slänger ner mig i soffan och ska snooza lite innan det blir dusch och kläder och examen... hinner bara blunda så kommer sonen och kryper ner med mig i soffan. Vi ligger där under varsin filt och vilar lite men sen får vi lova att sätta fart.

Upp till kyrkan som så klart var packad av folk. Jag kan inte förstå varför dom inte kan dela upp examens tiderna mellan förskole klass och upp till sjätte klass. Om förskole klass och upp till 3:an hade först och mellanstadiet sen så kanske det blivit lite bättre plats i kyrkan. För som det är nu så är det ju inte bara föräldrar som kommer för att se sina barn, det är ju morföräldrar och farföräldrar och övriga släktingar också. Det är väl kul om dom får komma men då hade det varit bättre om dom delat upp examensdagen lite tycker jag.
Idag var de många föräldrar som fick stå hela tiden och det var helt omöjligt att se nåt.

Hur som helst... när prästen svammlat klart och barnen sjungit vackert så var det äntligen dags att gå hem och sova. Jag var inte i säng förrän halv 1 men jag har sovit som en stock hela dagen, ända till halv 7. Vädret har varit vackert i dag men det har inte hjälpt mig. Jag prioriterar att sova.....

Men nu är sommarlovet här i alla fall för vissa......

Dags för sommarlov

Denna vecka får sonen sommarlov och det är helt otroligt vad fort tiden går.
Nu har han redan gått ut första klass och jag tyckte att det var nyss som han skolades in på dagis 18 månader gammal.
Killen börjar bli stor och det märks lite då och då.
Helt plötsligt så har han växt ur alla kläder över natten
och helt plötsligt så duger det inte med vad som helst att ta på sig. Det är så noga vilka kläder det är och vilka färger och jag kan inte minnas att man själv tyckte att det var så noga när man var i den åldern....
men förmodligen var det väl det.
Jag var van att få ärva stora systers kläder. Det var inte så kul alla gånger. Vid jul så fick man en röd fin klänning och lagom till nästa jul så får man ärva stora systers röda fina klänning...roligt...

Hur som helst så verkar examens dagen bli vacker och varm och jag har snart gjort mitt nattpass. Nu återstår att hålla sig vaken för att kunna se examen i kyrkan och sen blir det direkt i säng. Har flera nätter denna vecka så det gäller att sova. Enda nackdelen med att ha nätter under sommaren är när man ser att det kommer att bli toppen väder och samtidigt veta att man kommer att sova bort större delen av den dagen. Men jag unnar alla barn lite sol idag. Det ska det vara på examen.

Och till helgen ska sonen ha barnkalas på lekkompaniet i Mora. Tänkte att han skulle få ha det ett år innan han tycker att han blivit för stor.... fast jag hoppas ju att han alltid ska vilja ha kalas för det är så roligt!!
Sen fyller grabben år lagom till midsommar och då ska det firas på riktigt när delar av den norrländska klanen kommer. Det ser vi alla fram emot och jag håller på att plocka och ställa i ordning.

Det enda jag hoppas på nu är ett riktigt skönt och varmt sommarlov för sonen fylld med bus och skratt och massor av glass.


Målat barn

Jag gjorde det!!
Jag åkte ner till parken och målade lite barn och det var så roligt!
Nu är jag mer målsugen och vill testa mera mera mera....

Vädret var såklart ur uselt och det var inte så många som hittade ner till parken tror jag. Men jag fick måla några barn och jag hade inte panik och jag var inte så nervös. Det gick jätte bra och jag skrapade ihop en liten slant!

Om inte annat så slappa jag städa en dag, slapp tvätta ... hahahaha..


Min första modell.... Ärtan

Småpanik

Jo, där jag kommer ifrån så heter det småpanik..... eller totalt vettskrämd och nervös.
Jag har fått en förfrågan om ansiktsmålning på parken på söndag under familjedagen och jag har full panik!!
Törs jag, kan jag, kan jag, kan jag????

Blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att stå och måla lite barn på familjedagen och jag visste faktiskt inte vad jag skulle svara. Det var nån som sett bilden på Ärtan som Tiger och tyckte att det såg så fint ut och ville att jag skulle måla..... men...
Ärtan är 28 år och sitter still och hade mycket tålamod med mig. På söndag handlar det om barn som nog har svårt att vara still och ansiktena är små och....

Det hade varit roligt att testa samtidigt..... men... åhhhhhh...

I full panik så ringer jag Maggan såklart. Och inte blev det lättare att prata med henne. Allt lät så enkelt för henne men hon håller ju på med det här så. Men hon tror jag fixar det...fast jag vet inte om jag håller med henne.

SAMTIDIGT... om man inte vågar testa så kanske man missar nåt!!!
Vad tycker ni folk och fä... ska jag våga?

obegripligt

Jag sitter här och tankar över låtar och har en stund på mig att slö surfa. Jag brukar kika runt lite på bloggar på blogg.se topplista och jag måste bara skriva ett inlägg om det.

Det är så tragiskt att se dessa bloggerskors sidor. ...
Majoriteten av bloggarna är alla med rosa bakgrunder och översminkade småtjejer som lägger ut väldigt avklädda bilder på sig själva med kommentaren att det ser sexigt ut. Alla har blont hår med massa hårförlängningar och långa lös ögonfransar. Plutmunnar på foton och "dagens outfit". inlägg med kollage över kläder som är inne och skor till förbannelse. Och jag kan inte låta bli att tycka att det är så YTLIGT!

Det finns en känd bloggerska som kallar sig för Kissie, de flesta vet vem jag menar. Alltså, hon är bara inte sann. Jag trodde inte att man kunda vara så utan självinsikt och självförtroende men hon är ju ett gott exempel. Men det värsta är att småflickorna ser upp till henne och apar efter. Och när större andelen av alla fjortisar på bloggarna ser ut som Kissie, klär sig som Kissie, pratar och gör bort sig som Kissie.... det är då det roliga händer.
När alla "look alikes" äntligen är som Kissie så rackar dom ner på henne, dömer ut henne och så är pajkastandet igång.... det är så obota korkat så jag hittar inte ens ord. Men jag fick lov att skriva av mig lite för man blir lite nervös när livet är så upptaget av korkade ytliga saker för en tonåring idag.
Jag förstår verkligen inte hur det kunde bli så här...
Det är bara att ni ser er om lite nästa gång ni är ute och vistas bland folk. Nog är det väl så att man ser väldigt många som försöker se likadana ut??

Vad hände egentligen med att vara unik? Törs inte folk sticka ut lite längre??


På min blogg hittar ni knappast några dagens outfit eller Hissa/Dissa listor. Inte kommer ni att få se mina tuttar heller. Och att trycka in silikon och limma fast saker i ansiktet för att få vackra ögonfransar händer bara inte.
Har man gott om självförtroende och lite självdistans så behöver man knappast fejkade saker i sitt liv.
Det känns bättre att ha äkta saker i sitt liv.

Vad tycker du???

Grattis Jonna!

Idag fyller Jonna år och jag vill passa på att gratulera henne här i bloggen.
Stort grattis på din dag Jonna, hoppas din dag blir bra.




Inhandlat

Igår köpte jag mig en solstol. Jag räknar kallt med sol i sommar!! Och får jag ingen sol så ska jag nöta i den ändå. Det har jag förtjänat i sommar.
Gjorde också slag i saken och köpte mig en iPod igår. Äntligen kan jag ha musik i öronen utan en massa trassel hoppas jag. Fanns ingen rosa som skulle matcha mina scullcandy lurar men det blev en lila och den är löjligt liten måste jag säga....men den är min och det är en present till mig själv... köpte lite kläder också igår. Lite till sonen som snart fyller år och lite till mig som har fyllt år redan.. hahahah..


Det käraste jag har

Han håller på att bli stor nu. Min största kärlek i livet.
Det är inte klokt att han redan har blivit så stor.
De första veckorna i hans liv krypte fram och nu helt plötsligt så vill man stanna tiden lite.
Snart har han gått ut första klass och sommarlovet väntar och hans födelsedag.
Och jag vill bara frysa bilden av honom ute i fotbollskläder sparkandes på en boll.....

Det käraste jag har.....






Träff med Tina

Det behövdes bara en efterlysning på Tina så fick jag tillfälle att träffa henne och hennes familj.
Har tillbringat eftermiddagen i Hållberg där Tinas man har snickrat upp en stuga i klass.
Barnen fick såpbubblor och godis och helt plötsligt fylldes luften med bubblor och godis låg överallt :)
Tina dukade upp med fika och vi hann även med att grilla lite middag innan det var dags för oss att åka hemåt igen. Adam var helt färdig och höll nästan på att somna på vägen hem. Det tar hårt på honom under pollensäsongen och han är mycket tröttare än vanligt så länge han medicinerar. Men vi hade det trevligt som vanligt och nu har jag fått en dos TINA så jag är nöjd......
eller nja... nöjd blir jag väl aldrig men en dos av henne så jag klarar mig till nästa gång!

solen skiner absolut här idag men det blåser blåkallt. Jag har väl lyckats bränna mig ändå...

Igår handlade jag lite examens kläder till sonen. så nu är jag redo för examen ... när den nu blir. Har fått dåligt med info om det än så länge...

och tänk... nu är det sommar....


en sån dag

Jag kommer bara att sucka fram..... EN SÅN DAG......

Efterlysning

Jag har tappat bort min vän ....
någonstans emellan den 1 januari 2010 och den 2 juni 2010
Hon försvann spårlöst och jag har inte sett till henne sen dess.

Om någon hittar henne så kan ni väl snälla be henne kontakta mig snarast.
Eller leverera henne till närmaste polis station.

Hon är älskad och saknad och behövd.


Belöning utfärdas och kommer att skänkas vid mycket bra tips.

Efterlysningen gäller alltså en kär vän.

Hon heter Tina och bor i Borlänge.
Hon är 175 cm ?
Hon väger typ normalt eller mindre
hon var förmodligen klädd vid försvinnandet
Hittar ni en tjej med tre barn runt sig så är det förmodligen hon...



Sol igen

Idag är det vackert väder igen ... än så länge...

Smått irriterad på min tillvaro idag. Behöver bara titta på nåt särskilt som retar mig och känner för att skrika rakt ut. Tvätt högen... orensad rabbatt... vågen... kylskåpet...ta mig tusan jag retar upp mig idag till max för allt och inget.

Det är väl en sån dag när man är så trött och less på att leva som man gör och inte som man borde.
När man är trött på att alltid göra alla måsten innan man gör det man känner för...
När man trots att man tjatat märker att det inte händer nåt i alla fall..
Dagar då man upptäcker att man är den enda som orkar engagera sig och göra det man måste..
Dagar man helst hade spenderat i sängen....

jodå... jag har också såna dagar. Det händer faktiskt mig också. Men jag brukar kunna skaka av mig obehagskänslan och det tänker jag göra nu med. Jag ska nog gå ut och njuta av solen med en kopp kaffe innan jobbet... Ha en trevlig onsdag allihopa!!


RSS 2.0