Norrlands vistelsen...

Ja oj vad en och en halv vecka går undan. Jag tyckte inte att vi hade så mycket för oss men helt plötsligt så var det dags att åka hem igen... hem till regnet.... fy sjutton. Tur att solen lyste lite då och då i norr så man har fått lite energi påfyllnad...
Orkar inte blogga så mycket om norrlands semestern men jag kan bjussa på lite bilder....

På helgen då vi kom upp så var det Dorotea återvändar dagar. Vi gick väl ut och festade lite under helgen men speciellt high five var det väl inte... på måndagen åkte vi till Lycksele djurpark så Adam skulle få rasa av sig lite.... Syster m. pojkvän och min pappa följde också med..


 Adam hittade en stor hoppborg!

 Adam lurade ut sin far på trambåt

 och elbåtar hittade han...

 och motorcykel spel...

och massa karuseller och annat som är trevligt och roligt för barn i alla åldrar. Vi hade roligt en hel dag och sen återvände vi hemåt till kvällen.... Adam somnade helt tvärt med godisklubba i munnen efter en lååånnngg rolig dag.

Vi var sen på fest hos Hillan som hade sin syster hemma. Jag var väl lugn den kvällen men vissa andra tog ju i.... det blev en kväll med ner cabbad bil och massa skålande! :)

Jag tog äntligen en träff med min vän Maria Edlund. Det blev dock inte så häftigt. Vi satt hela kvällen i hennes STORA husvagn och drack grogg men det var otroligt roligt det med. Vi hade mycket snack att ta igen.

Sen kom då äntligen Åsele marknads helgen..... och den får ett eget inlägg senare... just nu väntar tvätten!

Nu laddar jag om

Nu laddar jag om...
Nu ska det dansas och festas.....
I norrland händer allt.....
och denna gång är jag beredd och redo....
I helgen är jag bottenlös och kommer inte att blunda många timmar...

när livet är som bäst



När livet är som bäst.....

PIF





Jag hittade detta hos Maggan och
Jag hänger så klart på med Pay It Forward!
Mina gåvor kommer att vara:
ett halsband
ett par örhängen
eller en fotlänk.
Lämna en kommentar om vilken gåva du vill ha och eventuell storlek.
. Kom i håg att det bara är de tre första som får en!!
Glöm sen inte att lägga in din egen PIF på din egen blogg.
Vad världen kommer att bli vackrare... och snällare...
:)

Semester!!

Nu har jag slitit och gjort rätt för mig i ett helt år så nu får jag äntligen en efterlängtad semester!!
Jag tänker bada... om jag så måste bada i bara regn!... äta glass... spela minigolf... spela tp... sola... dricka gott och äta gott och krama alla mina vänner extra hårt!!!



fast jag stänger nog inte helt.... det kommer nog att komma lite uppdateringar....

snart semester

Snart får jag semester.
Jag känner att jag behöver den nu. Det är 2 dagar kvar och jag hoppas dom går undan!!
Sen har jag semester och är ledig i 4 veckor och det ska bli så skönt. Jag organiserar mig nu sista dagarna och kommer att göra ett tok ryck så att allt blir färdigt inför semestern......

Jag har t om tagit fram baddräkten för i år så struntar jag totalt i om det stirras på badstränderna i sommar.... här ska det badas!! Tål ni inte se skiten så föreslår jag att ni blundar... :)

Hittade en rolig låt på nätet idag också och tyckte att den skull nog BertaStina lärt sig så hade vi kunna sjunga den när solen tittar fram igen... hahahah...


Melodi: Den blomstertid nu kommer..

Den baddräktstid nu kommer
när magen är för stor
då valkar bara sväller
och celluliter gror
Generad hårväxt lyfts fram i solens ljus
Nej stranden verkar boring
vi stannat inomhus

De krav som sommarn ställer
förstör vår ledighet
vi sitter där och gnäller
fy fan va jag är fet
Fast vem vill motionera
när man kan sitta still
Nej, låt oss revoltera
vi tar en kaka till!!

Michael Jackson

Ikväll såg nog jag som många andra på minnes cermonin för Michael Jackson.
Jag avgudade honom när jag vara typ 15 år. Lyssnade på hans skivor, lärde mig The moonwalk, sjöng alla hans sånger... och sen glömde jag bort honom. Och världen vände honom ryggen. Nu är han död och han lämnar starka intryck efter sig. Minnescermonin kommer att gå till historien och The king of pop kommer att bli odödlig. Jag hoppas bara att han äntligen hittar frid. En legend som ville förändra världen, som trodde på att alla kunde räcka ut en hand och hjälpa varann. Det finns mycket tanke bakom hans texter och de kommer att leva för evigt! R.I.P.....



En tjock en...

Jag är en tjock en.
Och jag har inget problem med det så varför ska andra ha det?

Har nyss läst dansbandsänkans blogg om fetma och hysterin runt oss tjocka. Det är löjligt vilken jakt det är på dessa feta människor och alla dessa överskottskilon. Jag har passerat gränsen från mullig till FET för länge sen men jag har inte förvandlats från människa till en fet gele´hög utan känslor. Och jag har inte backat i utvecklingen och blivit någon neanderthalare som säger UGH.. så fort jag ser en kaka.

Jag är Anna, varken mer eller mindre. Dom som tror att tjocka människor är deprimerade och problemfyllda och saknar karaktär, tror fel. I alla fall om dom skulle tro det om mig! Jag är varken deprimerad eller problemfylld, dålig karaktär kan jag väl hålla med om att jag möjligen har. Jag vet att jag är tjock och att jag har ett ohälsosamt liv. Men vem är du att döma mig?? Du lever inte mitt liv. Du vet inte vad som sårar mig, vad som lyfter mig eller vad jag tycker är ett problem för mig! Jag är kär i mig själv, nästan löjligt mycket vissa dagar.
Jag gillar mig, hela mig och jag är den som står stolt med magen i vädret när du passerar mig. Jag gömmer mig inte, jag döljer mig inte... jag tar plats och är inte alls rädd för att jag gör det heller! Jag backar bara för mig själv, knappast för dig! Jag tycker att jag är så vacker jag kan vara, ingen är perfekt. Men jag har något som kanske inte alla har. Jag har självförtroende och en självinsikt och har lärt mig att se den "hela stora bilden " av livet. Jag är en glad fet skit som gillar livet och vill leva det på mitt sätt. Jag backar aldrig undan för att du ber mig, jag backar när jag själv vill!

Självklart förstår jag väl att det skulle vara bra att förlora vikt för min hälsas skull och det är enbart därför som jag mot förmodan skulle göra det. Jag skulle aldrig tappa vikt för min skönhets skull. Om jag ska vara ärlig så tycker jag själv att jag är "pretty goodlooking"!! Ska jag gå ner då är det för att jag vill leva livet längre, för att min kropp ska orka många år till och för att orka vara människa.... aldrig för att jag skulle kunna visa mig i bikini utan att få massa blickar.

Jag väljer stora kläder som inte sitter åt på min kropp. Det gör jag inte för att jag inte törs visa mitt fett för dig. Det gör jag för att jag känner mig mest bekväm så. För att jag tycker att det är snyggare så... Jag sitter inte stilla i en soffa och äter chips hela dagarna. Jag jobbar och handlar , städar och leker med mitt barn lika mycket som någon annan och jag orkar det!!  Jag har inget körkort men jag tar mig dit jag ska i alla fall för jag orkar gå, cykla, sparka.
Om jag inte har något större problem med att vara jag varför skulle då andra ha det???

Jag har inte ätit mig fet. Jag äter inte 4 portioner middag varje dag. Jag är ingen fetthög som ligger i en säng som jag itne tar mig ur och äter 4 pizzor eller 5 hamburgare varje dag. Jag är socker missbrukare och det är precis som vilket missbruk som helst. Jag tröstäter ibland, jag njuter för mycket ibland, jag glädjeäter ibland. Jag vet var mitt problem område ligger. Ingen behöver upplysa mig om att jag är för fet, jag vet det redan. Ingen behöver berätta för mig att jag lever ohälsosamt, jag vet! Det sista jag behöver höra är att det nog är synd om mig som måste gå omkring och se ut som jag gör och att jag behöver hjälp, JAG VET!
Men du kan inte hjälpa mig.... ingen kan... förutom mig själv. Du kan inte lösa mina problem åt mig genom att påpeka att jag är för tjock. Mitt liv, min kropp och mitt jävla problem!!!!

Trångsynta människor är det värsta jag vet. Jag är hellre fet som en gris än trångsynt.
Tappar man bort sig själv så tappar man bort det viktigaste man har. Och tänker man så är det nog bättre att ha lite för mycket Anna än alldeles för lite Anna.


Känner mig lite bortskämd

Alltså detta är tredje dagen som Adam är och leker borta. Han har lekt med simon hela helgen och dom har gjort mycket skoj tillsammans. På torsdagen så var dom och badade och igår var dom hela dagen på leklandet. och idag med....
Tack vare underbara vänner som tar sig an honom och inte tycker att det är jobbigt alls... men jag får ju ångest!
S¨å jag bjöd över trevliga familjen på middag igår. Fixade grillat, sallader, bbq pommes och tsatsiki till dom. Måste ju bjuda igen på något i alla fall!!!
Men så idag är han borta igen.... och jag är tacksam för det. Inte för att jag får ett dugg gjort här men att jag åtminstonde vet att han har kul....

Men nog skulle jag inte gråta om han kom hem snart......

Ikväll blir det en drink eller två eller fler på balkongen med Jonna.... alldeles lagom innan de fyra sista passen före semester....

Lite kort att titta på-.--

Har hittat lite kort som jag tänkte att jag skulle visa... det är från Adams födelesdag och på allt som blommar i min trädgård....

 PAKET!!!

 Adam fick en köpt tårta denna gång....

 Värsta bilen som mamma gärna leker me!



 Adams tagetes som han planterat själv

 Mina klätter rosor blommar..

mitt trivsamma hörn av trädgården...

 Lupiner och gärdsgård... så vackert...



Min hasselnöt buske börjar bli stor... och jag får ju nötter på den!! häftigt...


Nu ska jag ut i sommaren för nu är det ledigt hela helgen....
Ikväll ska det grillas och mysas rejält!!

det svider...

Nu vet jag vad Stina menade....
Hon har klagat och kliat och skrikit sen i måndags över hennes brända rygg....
Nu vet jag precis hur hon känner det... fy sjutton....
Jag ömsar skinn och det är torrt och det kliar och det svider...
Ingen mer sol för mig på ett tag..

Världens bästa Tina fyller år

JA må hon leva... jag må hon leva...
Världens bästa Tina fyller år idag. Jag hoppas hon får en riktigt bra dag och massor av kramar från sin familj!
Jag är som vanligt för långt bort för att fira henne men jag får väl passa på när tillfälle ges...
Så länge så hyllar jag henne på min blogg ..





GRATTIS VÄRLDENS FINASTE VÄN.........



RSS 2.0